Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
sahince
sahince

KÖYLÜ GÜZELİ

Yorum

KÖYLÜ GÜZELİ

( 3 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

1168

Okunma

KÖYLÜ GÜZELİ

KÖYLÜ GÜZELİ

Şalvarın giyer gider ekine
Tavşan gider dikine dikine
Yaşı da gelmiş on yedisine
Bir yar sevmiş oy da oy kime ne

Helkeciğini takmış koluna
Seherde çıkmış yayla yoluna
Vakitsiz düşmüş sevda çölüne
Gönül vermiş bir garip kuluna


Baş koymuş sevdiğinin yoluna
Naz etmeden girmiş mi koluna
Ben de bir yar sevdim diye öv’ne
Varsın anası taş basıp döv’ne



İbrahim ŞAHİN
FOTO:Penterest

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Köylü güzeli Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Köylü güzeli şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KÖYLÜ GÜZELİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
26.1.2022 12:23:04
5 puan verdi
Güzeller başbaşa verir söyleşir
Binbir çiçek börtü böcek söyleşir
Yörükoğlu şu yaylada eyleşir
Göç gelince kervan yola kömeşir
Gitme vakti geldi derdim depreşir


Çok saygımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL