Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
M.Talat Uzunyaylalı
M.Talat Uzunyaylalı

SELİMİYE CAMİİ ÖNÜNDE

Yorum

SELİMİYE CAMİİ ÖNÜNDE

( 10 kişi )

1

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

2373

Okunma

SELİMİYE CAMİİ ÖNÜNDE

SELİMİYE CAMİİ ÖNÜNDE

Ecdadı anlamak için sana bakmalı ey Selimiye!
Dalar insan huzurunda berrak Türk ruhunu seyre
Kumruların meleklerle dem çektiği mermerinde aşikâr sanat
Her taşın cetleri iman coşkusuyla yükselten bin kanat
Akşam vaktiydi kızıl pembe ufuk lahutî bir fon olmuştu zatına
Yayılırken zümrüdî minarelerinden ilahî seda yükseldim katına
Görüp efsununu hayran olmayan var mıdır Sinan’ına?
Ey Selimiye! heybetli taşların zirvesi sensin bugün
Sana endam olan ruhlar ne aydınlık
O günler ne güneşli gün…

Mehmet Talat Uzunyaylalı

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (10)

5.0

100% (10)

Selimiye camii önünde Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Selimiye camii önünde şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SELİMİYE CAMİİ ÖNÜNDE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
3.4.2019 18:28:06
Şiir şahane bir duygu şelalesi ...
Yetkin kaleminiz daim olsun...
............................................... Saygı ve selamlar..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL