Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
kani
kani

Alışkanlığım Değil Yaşamak

Yorum

Alışkanlığım Değil Yaşamak

( 1 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

649

Okunma

Alışkanlığım Değil Yaşamak

Alışkanlığım Değil Yaşamak

Çareleri ürküten derdi
Elinin ayasında tutarcasına sıkılayıp
Bırakma fenalığa kalbini
Diye niyet ediyorum
Gün güne doğuyor maviden
Gönül rayihasını kokluyor

Alışkanlığım değil yaşamak
Çalışkan toprağa ve gayretli göklere aşığım
Acıyı alaşağı edercesine saplayıp kendimi kağıtlara
Bir gümrah teselli buldum
Alışkanlığım değil yaşamak

Benim bizim olan kelimelerle konuşup
Sizin olanlarla sustuğum vakitlerde
Güllerin geberttiği kötülüklerin leşini
Toplasın akbabalar
Umurumdur
Beyazın aklandığı cennet
İyiliğe İthafen donatılacaktır çünkü

Taşları yerinden oynatan kargaşa lazımken
Bu hayata heveslenmek kimsesizliktir
Kin öfke nefret İçini deştiğinde
Uyumak hainliği kovulmalı
Ucuz edilmeden nefes
Putlar kırılmalıdır


Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Alışkanlığım değil yaşamak Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Alışkanlığım değil yaşamak şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Alışkanlığım Değil Yaşamak şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kursadcercen
Kursadcercen, @kursadcercen2
3.6.2016 23:34:09
Sade ve güzel olmuş yaşamanın alışkanlıktan ibaret olduğunu biliyoruz ama.. Çok güzel bitti kutlarım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL