Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Ünal Çagabey
Ünal Çagabey

Hoşgeldin Bebek

Yorum

Hoşgeldin Bebek

( 2 kişi )

2

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

1766

Okunma

Hoşgeldin Bebek

Hoş geldin bebek hoş geldin
Nazım’ın, Necip’in, Cahit’in
Kalemlerinden aşağı,
Damıttığı damlaların memleketine;
Nice silahşörler bilirim
Haksızca, haysiyette yoksun
Darağacına;
Hoş geldin bebek hoş geldin..

Kapım seni bekliyordu
Musa’yla beraber nehrin kıyısında
Asayı kaldırmışken yukarı
Ve ellerim nasırlı
Geceden, topraktan haberim var
Ağlamaklı, ay ve güneş
Yalan olan dünyama
Hoş geldin bebek
Sefalar getirdin..

Ayaklarım ıslak yine
İbadetsizim bu gece
Ne zaman giderim bilinmez
Sabah upuzun iki hece
Ve ben kınsız bir kılıç
Ve ben yalancı, riyakar, namusuz..

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Hoşgeldin bebek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hoşgeldin bebek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hoşgeldin Bebek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ünal Çagabey
Ünal Çagabey, @unal-cagabey
26.11.2016 23:39:25
Teşekkürler
terki diyar
terki diyar, @terkidiyar1
16.5.2016 22:48:07
5 puan verdi
yüreginize saglık kutlarım canii gönülden
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL