Öğrenmenin sınırlarını genellikle kendiniz koyarsınız. colin rose

Özlem Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Özlem" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Özlem ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Özlem" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Özlem ile ilgili " 5260 " şiir aşağıdadır.
Salınmakta ardımca yok ki ölümden farkı,
Çevirdikçe günbegün hasret denen o çarkı,
Savruldukca anbean yanıyor gönül barkı!

Sensizlik: Nefessizlik! Ölmeye ramak bir an,

...
Devamını oku »
Vazgeçmesi Değil midir Biraz da)

Saat gecenin çiçek kokan vakti
herkes az evel çekip gitti
yürekte bir çiçeğe bölünmek duygusunun alabildiğine telaşı

...
Devamını oku »
Özlem kokar bu şehir bu topraklar,
Özlem kokar sensiz bu hayat.
Renksiz kaldi bu şehir.
Seni arar bi çare gözlerim

...
Devamını oku »
Sahipsiz şiirler-1



Seni özleyeceğim hem de adamm gibi

...
Devamını oku »
Özlemek ölmektir.

Unutmak nedir peki.?
Unutmak ölümdür.


...
Devamını oku »
O kadar acı ki.
Hep sol yanında,
Bir sızı olur.
Dayanabilirsin, Ama!
Asla gelmeyeceğini bilmek,

...
Devamını oku »
yağmurun yerini kaplayan kanı
düşmeyi bekleyen sonbaharın yaprakları yerine
toprağa düşen bedenleri.

Unutulmuyor, Ölümü bekleyenler

...
Devamını oku »

Tevfik Fikret, Galatasaray Futbol Takımında, 1910 yılı şampiyonluk şildi ile - orta sıranın ortasında
Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılma sürecinde yetişmiş bir şairdir. Servet-i Fünun Edebiyat Topluluğu’nun lideriydi. Fikirleri, devrin aydınlarını etkilemiştir. Devrimci ve idealist kişiliği ile etkiledikleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal de vardır. Çağına göre ilerici düşünceleri nedeniyle yaşadığı zaman dilimini sonraki dönemlere bağlayan bir isim olmuştur. Türk edebiyatının batılılaşmasında büyük pay sahibi bir şairdir. Manzum öykü biçiminde kaleme aldığı eserlerinde aruzu başarıyla kullanıp konuşma diline yaklaştırmıştı. Türk edebiyatındaki ilk çocuk şiir kitabı Şermin’in yazarıdır. Çok başarılı bir öğretmen olan ve ömrünün sonuna kadar öğretmenlik mesleğini sürdüren Tevfik Fikret, Ocak 1909’dan itibaren bir buçuk yıl süreyle Mekteb-i Sultani’nin müdürü olarak görev yapmış ve okulun efsanevi müdürü olarak ünlenmiştir.

...
Devamını oku »
Sabahları sana uyanıyorum
Mutluluğum sensin
Her an sana koşuyorum

Gözlerinde ben varım

...
Devamını oku »
bir taşıta biniyorum
hasretin yakıp içimi
çok geçmeden iniyorum

varıp izmit ili gebze

...
Devamını oku »

İlk 200 201 202 203 204 205 206 207 208 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL