ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yalnızlığın içinde hikayeler yazan 'Zarif' şair

İnce ruhlu bir şairdi Cahit Zarifoğlu. Yedi Güzel Adam'dan biriydi.

5.6.2016

Yalnızlığın içinde hikayeler yazan 'Zarif' şair

Bu toprakların kokusu ile yaşamış, şiirleri ile gelecek nesillere ışık ve ilham vermişti. Yedi Güzel Adam’dan biri idi, Cahit Zarifoğlu. Kısacık ömrüne yazdığı şiirler, hikâyelerle veda etti. 1 Temmuz 1940 yılında dünyaya gelen, Abdurrahman Cahit Zarifoğlu’nun çocukluğu Siverek ve Ankara’da geçti.

Uçmak, uçup gitmek ister Cahit yaşadığı yerlerden

Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı’nda okudu ama çok uzun sürede okulu bitirebildi. O bir şairdi, ince ruhlu, içine kapanık, yalnızlığın içinde hikâyeler yazan biriydi. Babasının, annesinin üzerine bir başka kadınla evlenmesi babasına küsmesine neden olur. İçindeki acıları artırır. Uçmak, uçup gitmek ister Cahit yaşadığı yerlerden. Elinde tahta bavulu ile Eskişehir’de Türk Kuşu Derneği’ne kaydolur.

Elbiselerini kendi yıkar, yemeğini kendi yapar

Pilot olmaya niyetlenir. Dersler alır. Planör olur, fakat pilotluk için muayenede gözlerinde ve kulaklarında sorun çıkınca tahta bavulla geldiği Eskişehir’den hayalini gerçekleştiremeyen kırık kalpli biri olarak geri döner. Hayata tutunup yaşamak ister. Elbiselerini kendi yıkar, yemeğini kendi yapar.

Kopan düğmelerini kendi diker. Evinde yalnız başına kalır ve klasik Batı müziği dinler. Liseyi 7, üniversiteyi tam 10 yılda bitiren Cahit Zarifoğlu, bir ara Avrupa’yı otostop ile gezmek için yola çıkar. Gezisine Volkswagen araba ile devam eder.

Dünyayı önemsemeyen, hayallerinin peşinden koşan, sessiz sakin hatta içine kapanık biridir. Hatta Cemal Süreya Fransa’da yaşarken adresini bulur ve ona mektup yazar. Cemal Süreya’ya ‘İstanbul’a gelince bir evde yaşayalım’ der.

Pilotluk sevgisinin yanında, müzik ve güreşe de çok ilgilidir. O ince ruhlu zarif bir sanatçıdır. Kara kalem ile resimler çizer. Arkadaşlarının desteği ile ilk şiir kitabı olan İşaret Çocukları’nı çıkarır. Fakat dağıtımını yapamayınca kitaplar arkadaşının dükkanında kalır ve bir süre sonra ısınmak için yakarlar onları.

KAYNAK:ZAMAN


Kaynak:
http://www.haber7.com/edebiyat/haber/1983230-yalnizligin-icinde-hikayeler-yazan-zarif-sair


Yorumlar
Mesaj Yaz 18.6.2016 02:27:38
İsmimin baş harfleri acz tutuyor diyen galiba..

Mesaj Yaz 17.6.2016 14:01:28
Hayat öyküsü etkiledi.
Yazdıklarını okumuşumdur bir yerlerde.

Aile insanı etkiliyor.
Bu yüzden inceldikçe inceliyor insan ruhu.


Mesaj Yaz 11.6.2016 13:27:37
Değerli bir insan... Ne yazık ki, yaşarken kıymeti bilinmiyor böyle insanların....
Allah rahmet eylesin...


Mesaj Yaz 11.6.2016 13:27:23
Değerli bir insan... Ne yazıkki, yaşarken kıymeti bilinmiyor böyle insanların....
Allah rahmet eylesin...


Mesaj Yaz 6.6.2016 03:35:28
Cahit gibi olmak isteyenler de oldu,
bir zaman sonra temmuz zammını merak eder oldular.
bir taraftan 'sivereklileri sevmem' diyor insanın en habis tarafı,
diğer taraftan o ince mısralarına gözlerini kapatıyor:


'hayat boş geçti
geri kalan korkulu
her adımım dolu olsa
işe yaramaz katında
biliyorum
bağışlanmamı diliyorum'





Yorum Yapın

Yalnızlığın içinde hikayeler yazan 'Zarif' şair ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.