ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bursa'da 'Kitap Fuarı' Heyecanı!

Bursa Fuarcılık tarafından 13. kez kapılarını açmaya hazırlanan Bursa Kitap Fuarı, 14-22 Mart 2015'de Bursalı kitapseverleri konuk edecek.

14.3.2015

Bursa'da 'Kitap Fuarı' Heyecanı!

300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek Bursa Kitap Fuarı’nda dokuz gün süresince İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Doğan Hızlan, İnci Enginün, Deniz Kavukçuoğlu, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Ahmet Şık, Buket Uzuner, Yalvaç Ural, Bengi Semerci, Yekta Kopan, Hakan Akdoğan ve Üstün Dökmen’in de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı fuar süresince okurlarıyla buluşacak
.
Haldun Taner’in 100.Yaşı Kutlanacak

Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Taner’in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda kutlanacak. Doğan Hızlan, Yavuz Ekinci ve Faruk Duman’ın katılımıyla Haldun Taner’in öykücülüğü de ele alınacak.

KİTAPLAR GENÇLERE YOL GÖSTERİYOR

Okuyan, araştıran ve sorgulayan Y kuşağı ile iş hayatına yeni meslekler girmeye başladığını belirten Güvender Yayınları Ürün Uzmanı Özcan Kuş kitap fuarlarının gençlere yol gösterdiğini söyledi.
Y kuşağının meslek seçiminin de farklı olduğunu dile getiren Özcan Kuş şöyle konuştu, ‘Y jenerasyonu genel itibariyle; internet gençliği, özgür, zeki, pozitif, zaman zaman sorumsuz, zeki ve kibar olarak tanımlanmaktadır. Uluslararası firmaların rekabet konuları; çalışanların sosyal psikoloji yönüyle analizi değil, aynı zamanda ana sektörlerin oluşturabileceği yan sektörler, maliyetleri azaltıcı etkinliği artırıcı geleceğin meslekleri ve üretim teknolojileri, geleceğin tüketim alışkanlıkları, siyasal –sosyal-ekonomik makro dengelerin gelecekte nasıl bir seyir içinde olacağı ve buna karşılık kendi stratejilerinin ne olacağı gibi konular da bu rekabet konuları içine girmektedir.’
Küreselleşme, bireysel pragmatizm, evrensel insani değerlerin cazibesi, nüfus kalitesi, dijital yaşam tarzı, küresel iklim değişikliği ve teknolojik ilerleme gibi etkenler dünyada geleceğin mesleklerini de şekillendireceğini ifade eden Kuş şöyle devam etti; ‘ Sosyal medya ve sosyal ağlar iletişim uzmanları, internet pazarlama, mobil uygulama yazılımcılığı, e-ticaret yazılımcılığı ve girişimciliği, girişim ve proje danışmanlığı, iş ve yaşam danışmanları, iç kontrol sistem uzmanları ve yeni bir çok iş alanı geleceğin meslekleri olacak.’

Yeni nesil öğrencilerin meslek seçimlerinin üniversitede kazandıkları bölümlerden farklı olabileceğini de dile getiren Kuş, ‘Artık öğrenciler üniversitede seçtikleri bölümün dışında bölümlerde çalışabiliyorlar. Onlar araştırmayı, sorgulamayı seven bir jenerasyon. Meslek tercihlerini kendi zevkleri ile orantılı yaparlarsa başarıları da artacaktır.’ dedi. Kitap fuarlarının gençlere gerçek yaşam için yol göstereceğini hatırlatan Kuş ‘Kitap fuarları gençlere örnek aldıkları yazarlarla tanışma, onlarla konuşma imkanı sağlıyor.’ diye konuştu.

Yorumlar
"Bursa'da 'Kitap Fuarı' Heyecanı!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bursa'da 'Kitap Fuarı' Heyecanı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.