ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Yastık diye başını ateşe dayayan, yatak diye yılanların üzerine yatan bir adam, emniyet ettiği bir dostundan, düşmanlık sezen bir adamdan daha rahat uyur. BEYDEBA Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanat engel tanımaz...

Yürüme engelli genç sanatçı, Devlet Tiyatrolarında 'Nihayet Bitti' isimli' tek kişilik oyunu tiyatro sevenler için sergiliyor.

16.12.2014

Sanat engel tanımaz...

Sanata gönül vermiş, yürüme engelli genç bir sanatçının rol aldığı "Nihayet Bitti", Devlet Tiyatrolarında ilk kez perde açtı.
DT’den yapılan yazılı açıklamaya göre, seyircisine farklılıkların engel olmadığını anlatan tek kişilik oyun, insanın yaşadığı çelişki ve sıkıntıları intihar çerçevesinde ele alıyor.

Sanat eğitimi ve üretiminden engellilerin de etkin bir biçimde yararlanabilmesini destekleyen DT, eseri Murat Çidamlı’nın yönetiminde sahneye taşıyor.
Eserlerinde toplumsal eleştirilere ağırlık veren Avusturyalı oyun ve senaryo yazarı Peter Turruni’nin, Viyana’da 1997 yılında sahnelediği "Nihayet Bitti", yaşamı boyunca her istediğini elde eden, mutlu, başarılı ve yıldız bir gazetecinin kendisini ölümün kıyısına nasıl sürüklediğini etkili bir anlatımla işliyor.
Oyun, yönetmeninin de anlatımıyla şartlar ne olursa olsun tercihleri yaşamdan ve sanattan yana yapma konusunda izleyenlerine bir "umut ışığı" olmayı hedefliyor.
Acılarının intikamını etrafındakilerden çıkarmaya çalışan hastalıklı bir ruhun vicdanını çözümleme arayışındaki bu trajik öyküde tiyatroseverler, insanın kendisini yok etmeden önce kötülüklerinden kurtulabileceği, aksi takdirde bireysel ve hatta toplumsal bir intiharların insanları beklediği gerçeğiyle yüzleşiyor.
Oyunun seyircisini sürüklediği diğer bir arayış ise toplumsal duyarsızlaşmanın her geçen gün arttığı günümüzde, intihara meyilli insanların nasıl durdurulabileceği ve ihtiyaç duyulan o elin nasıl uzatılabileceği oluyor.
Eser, gelecek günlerde de izleyiciyle buluşmaya devam edecek.


Kaynak:
http://www.trtturk.com/haber/sanat-engel-tanimaz--96388.html


Yorumlar
"Sanat engel tanımaz..." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanat engel tanımaz... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.