ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şiir, Resim Ve Kompozisyon Yarışmasının Ödülleri Verildi

Bitlis Belediyesi'nce "Fuat Sezgin" adı altında düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

9.1.2014

Şiir, Resim Ve Kompozisyon Yarışmasının Ödülleri Verildi

BİTLİS-Bitlis Belediyesi’nce “Fuat Sezgin” adı altında düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.


Ödül töreni Bitlis Belediyesinde yapıldı. Törene Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz katıldı. Dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.


Törende konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Fuat Sezgin’in bölgede yetişen örnek lider şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.


Sezgin’in sadece Bitlis’e değil, ülkeye ve millete katkıları olan büyük bir yazar olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:“Fuat Sezgin 3-4 yaşlarındayken buradan ayrılmış ve bir daha da buraya geri dönme imkanı bulmamış. Özellikle İslam bilimi tarihi bakımından önemli bir yazar. Şuanda Almanca İslam bilimi tarihini yazıyor. Dünyaya miras olarak bırakacak en önemli işi yapıyor. Özellikle coğrafi keşiler ve buluşlarla ilgili İslam dünyasının yaptığı birçok buluşun keşfin adresini gösteriyor. Bitlisli çocuklar Fuat Sezgin’i bir rol model olarak alabilirler. Doğrusu her kentin önünde bu tarz liderler yok. Ama bu lider ilim lideri bilim lideridir. Bilim teknolojiyi maneviyatıyla birleştirmiş bir lider. Böyle büyük bir değerin ilimizde belediyemiz tarafından gündeme getirilmesi öğrencilerin böyle bir çalışmaya eserleriyle katılmaları bizi çok sevindirdi”
Programın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan yarışmacılar Fuat Sezgin ile ilgili yazdığı şiirleri okudu. Her üç daldan da dereceye giren öğrencilerin çoğu imam hatip öğrencilerinden oluşması dikkat çekti.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Yorumlar
"Şiir, Resim Ve Kompozisyon Yarışmasının Ödülleri Verildi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şiir, Resim Ve Kompozisyon Yarışmasının Ödülleri Verildi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.