ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bozkırın Tezenesi Antalya'da anıldı

Neşet Ertaş, Antalya'da yaklaşık bin 200 kişinin izlediği konserle anıldı.

14.1.2013

Bozkırın Tezenesi Antalya'da anıldı

Geçtiğimiz eylül ayında hayatını kaybeden ’Bozkırın Tezenesi’ lakaplı Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, Antalya’da yaklaşık bin 200 kişinin izlediği konserle anıldı.

Organizasyonda Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği (THM) Korosu, sanatçının sevilen türkülerini seslendirdi.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’ndaki konserde önce Can Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı ve Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan ’Garip’ adlı belgesel gösterildi. Daha sonra Hasan Bozkurt yönetimindeki THM İcra Heyeti ile Şef Özer Uysal yönetimindeki THM Korosu Neşet Ertaş Gecesi’nde ünlü halk ozanının sevilen türkülerini seslendirdi. Koronun söylediği türkülere salonu dolduranlar da eşlik etti.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.1.2013 01:49:44

Daha dur daha tâzedir acılar... ne'leri unuttuk, neleri... ciltler dolusu eser veren güftecileri, bestecileri... daha dün dinledim; şarkılarını bilmeyen yok, bak şimdi yazmaya ismini de.

1916'da ölmüş, cenâsesine bir dostu saymış; onüç kişi ile kılmışlar nâmazını... mezarı bilinmiyor; kayıp. Bilmem hangi mezarlıkta(Tambûrî Cemil Bey mi, idi yoksa karıştırıyor muyum?).

Böyle olup unutuluyor nicesi, çok sevilen...
ve nicesi, mezarı sahipsiz diye yerinden sökülüp iteklenen(burda değil- şurda yat!).

Kültür Bakanı'nın(şimdiki) ricâsı ile babasını ayak dibine torpille defnedilen(Neş'et Ertaş).
Şair Mezarlarını araştırıp, mezartaşlarını; ada- persel kaydı ile resimleyen kadiryeter.

Bugün, (15 OCAK) 2013 Anasız kaldığımın yıldönümü günü.
Kadir Yeter.



Yorum Yapın

Bozkırın Tezenesi Antalya'da anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.