ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

40 Derste 40 Hadis Ezberleyin

İstanbul İlim-Der tarafından Bağcılar Kültür Merkezi'nde '40 Hadis Şerhi' konulu bir program düzenlendi. 40 bölüm şeklinde devam edecek olan bu dersler serisine katılanlar 40 Hadis-i Şerif ezberleyecek.

4.1.2012

40 Derste 40 Hadis Ezberleyin

İstanbul İlim -Der (İstanbul İlim Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından Bağcılar Kültür Merkezi’nde ’40 Hadis Şerhi’ konulu bir program düzenlendi. Program okunan Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an’ı Kerim tilavetinden sonra Eğitimci Yazar M.Şefik Temel, ’40 Hadis Şerhi’ konulu dersler serisinin mukaddimesini yaptı. Kalabalıkların çok olmasının Müslümanlar için önemli olmadığını belirten Temel "Allah’ın razı olacağı ameller önemlidir. Allah için olmayan amellerde çok olsa da Allah’ın yanında bir değeri yoktur. Allah Resulü’nün bize verdiği ihlas dersini alıp ondan onun rızasını istemeliyiz. İnsanlar dünya için çalışırken biz Allah’ın rızasını kazanmak için burada bir araya geldik. Bu asırda şuurlu bir mü’min olmak çok büyük bir nimettir. Ne kadar büyük bir nimet içinde olduğumuzun farkında olmalıyız" diye konuştu.

Hedefimiz 40 Hadis-İ Şerif Ezberlemek
Hadis-i Şerif ezberlemenin önemi hakkında bilgi veren Temel, Allah Resulü’nün bir Hadis-i Şeriflerinde "Allahü teâlânın rızası için, helâli ve haramı açıklayan, kırk hadisi ümmetime bildiren, âlimlerle beraber haşr olunur" buyurduğunu ifade ederek Hadis ezberlemenin ne kadar önemli olduğunu ifade etti. ’40 Hadis Şerhi’ konulu dersi başlatmalarının amacı hakkında bilgi veren Temel, Hedefimiz ayda bir hadis dersi yaparak bu derse katılanların ayda bir hadis ezberlemesidir. Bu derslerimizi 40 ders şeklinde yapacağız. Bu dersleri düzenli olarak takip edenler bu dersler bittikten sonra 40 Hadis-i Şerif ezberlemiş olacak. Dünya meşgalesinin insanları birçok hayırlı işten alıkoyduğuna dikkat çeken Temel, "Bütün zorluklara rağmen bu derslere devam edip 40 Hadis ezberlemeye çalışıp bunun mücadelesini vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 4.1.2012 22:52:34
günlük olarak saysı yaşından fazla kaç şarkı türkü ezberlenir ama bir ömürlük hayatta öyle insan varki Allah Rasulünün ağzından düşmüş tek kelimeyi bilmez.

ne büyük bir faklirliktir bu hal..

Rabbim bu hizmetleri daimi ve bereketli kılsın...inş



Yorum Yapın

40 Derste 40 Hadis Ezberleyin ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.