ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

FKM, 'Kapılar'la kapılarını açıyor

Fatih Kültür Merkezi'nin perdelerini açıp tiyatro severlere “merhaba” dediği bu yeni sezonda heyecanlı günler yaşanıyor.

17.11.2011

FKM, 'Kapılar'la kapılarını açıyor

FKM Tiyatrosu’nun yeni oyunlarından biri olan “Kapılar” Fırat Kültür Merkezi’nde 18 Kasım Cuma saat 19 30 da gala gösterimini gerçekleştiriyor. Farklı ışık, ses ve görüntü efektlerinin yer aldığı bu sıra dışı oyunda koreografik anlamda da zenginleştirilmiş sahneler dikkat çekiyor.

Prömiyer gösteriminde seyirciler tarafından büyük alkış toplayan iki perdelik bu oyun, şimdiden büyük izleyici kitlesine ulaşacağının sinyallerini veriyor.

Oyun, henüz televizyonun ülkemizde yaygın olmadığı zaman diliminde, Anadolu’nun küçük bir kasabasından geçitler sunuyor. Eski bir radyo, belden çıkarılıp bakılan köstekli saatler, İspanyol Paça kumaş pantolonlar, uzun yakalı gömlekler göze çarpan hoş unsurlar oluyor oyunda ve altmışlı yıllara götürüyor bizi... Bölge insanlarına ve üniversite gençliğine yardım etmek için kasabaya gelen bir kasabın nasıl “alim kasap” lakabı aldığını ve kasaba halkında nasıl köklü bir değişime vesile olduğunu sahne sahne izliyor, mahallenin belalısı Bela Şeyhmus’un nasıl “tövbekar Şeyhmus” haline geldiğine şahit oluyoruz…

Galası FKM’de 18 Kasım’da yapılacak olan ‘Kapılar’ adlı bu oyun, gala sonrası Cumartesi akşamları seyircisiyle buluşma heyecanı içerisinde.

Yorumlar
"FKM, 'Kapılar'la kapılarını açıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

FKM, 'Kapılar'la kapılarını açıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.