ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Oğuz Tümbaş- Küşüm Çınlaması

İzmir'de yayın yaşamına yeni başlayan Nezih Er Yayınlarının ilk, Oğuz Tümbaş'ın 4. kitabı. Hayırlı olsun...

21.6.2011

Oğuz Tümbaş- Küşüm Çınlaması

Kitap üç bölümden oluşuyor. Ayrıntılar Sapağı, Şiirle Öpüşen Dizeler, Aklımdaki Kentler. 64 sayfalık bu kitapta 37 şiir bulunmakta. Şiirlerin çoğunu ilk defa kitabı alanlar okuyacak.

Ahmet Günbaş’ın kitabın arka kapağında yazısı var. Diyor ki;

( kalabalığım anı kentim / elini elimde tuttuğum çocuk / oğuzelim ) dizeleriyle, doğduğu kenti yurtsamanın merkezine oturtur Oğuz Tümbaş. Düşleri hep Alleben kokuludur ve "gelincikler tarihi"ne yazılıdır. "Güvercin Avlusu"nda palazlanan çocukluğu hiç inmez "Küşümlü Salıncak"tan. Dünyayı "şiir öpüşü"yle dolaşır. Geldiği son durakta ne Antep kiliminden, ne İzmir mavisinden geçer, ne "Akdenizli İncecik Teyze"sinden.Tümbaş rüzgârın sesiyle oturduğu İnce Oda’dan Küşüm Çınlaması’yla sesleniyor okurlarına. Belli ki kuyusundan yeni çınıltılar derlemiş. Duyurmakla, sezdirmekle eş anlamlı... Üstelik yaşanılmışlığı başat kılan insan sıcağı ayrıntıların buğusuyla karşılıyor bizi şiirin eşiğinde!


Ve kitaptan güzel bir şiir paylaşayım sizlerle...

baba

babalar da ölür bir gün
annelerden önce
tümceleri eksik kalır
çocukların öksüz sözlüğünde

acının yaşı mı dediniz
babaların derinliğinde
ama erken ağarır saçları annelerin
gözleri sever yağmurunu bütün mevsimlerin
dokunaklı şarkılarıyla
uzun ömürlerin

babalar da ölür bir gün saçlarıyla
anneler saklar yaslarını uzun zamana



Sevgili Oğuz Tümbaş, sizi tanıdığım için öncelikle çok mutluyum. Bu güzel yürek bahçenizde olmak ayrı bir sevinç. Nasıl heyecanlı ve sevinçliyim bilemezsiniz. Hayırlı olsun yeni kitabınız. Diğerleri gibi uzun soluklu olacağından eminim.

Edebiyat Defteri adına tebriklerimi sunuyorum.


Banu Kalyoncu.


( Oğuz Tümbaş ile yapmış olduğumuz söyleşi, "Editörden" bölümünde yer almaktadır. Şair hakkında oradan da bilgi edinebilirsiniz )

Yorumlar
"Oğuz Tümbaş- Küşüm Çınlaması" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Oğuz Tümbaş- Küşüm Çınlaması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.