ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

ŞOYDER- ŞAHMARAN ŞİİR YARIŞMASI

Çukurova Kalkınma Ajansı 2009 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında Ceyhan Belediyesi tarafından yürütülmekte yarışma.

17.4.2011

ŞOYDER- ŞAHMARAN ŞİİR YARIŞMASI


CEYHAN’DA GELENEKSEL ŞİİR YARIŞMASI


Çukurova Kalkınma Ajansı 2009 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında Ceyhan Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran”Projesi kapsamında Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Şairler Ozanlar ve Şairler Yazarlar Derneği’nin katkıları ile şiir yarışması düzenliyor.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, gecen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören “Yılankale- Şahmeran Şiir Yarışması”nın bu yıl ikincisi düzenleneceği bildirildi.

Yarışmanın amacının Türk Kültürünü yaşatmak olduğunun altı çizilirken, yarışmaya ŞOYDER üyeleri katılabilecek fakat yönetim kurulu üyeleri katılamayacak.

Yarışma tüm Türkiye genelindeki şairlere açık olacağını yarışmaya katılacaklarda yaş sınırı aranmayacağı gibi konusu “Şahmeran Efsanesi veya Çukurova ” olacaktır.
Yarışmaya her şair iki eseriyle katılabilecek ve şiirde ölçü ve vezin sınırlaması olmayacaktır. Son katılım tarihi 29 Nisan 2011 Cuma günü mesai bitimidir.
Ödül tören programı 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat:20.00 de Ceyhan’da yapılacaktır.






CEYHAN ŞAİRLER OZANLAR VE YAZARLAR DERNEĞİ
GELENEKSEL 2. YILANKALE – ŞAHMERAN ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
1) Yarışmaya katılım serbesttir.Yarışma tüm yaş gruplarına açıktır. (Sadece derneğimiz yönetim kurulu üyeleri yarışmaya katılamazlar)

2) Yarışmaya her şair en fazla iki eseri ile katılabilecektir.

3) Şiirlerde ölçü ve vezin sınırlaması yoktur.

4) Yarışmaya katılacak şiirlerin konusu “Şahmeran Efsanesi veya Çukurova ” olacaktır.

5) Şiirlere isim yazılmayacak sadece rumuz kullanılacaktır. Mahlas kısmı boş bırakılacaktır. (Rumuz beş harfli bir kelime ile üç rakamlı bir sayıdan oluşacaktır.Örnek:mayıs 456 )

6) Eserler A-4 kâğıda bilgisayar veya daktilo ortamında yazılarak tek nüsha olarak gönderilecektir.Dereceye giremeyen eserler sahiplerine tekrar iade edilmeyecektir.

7) Yarışmamıza katılacak eserler daha önce herhangi bir şiir yarışmasına katılmamış olacaktır.

8) Dereceye giren şairlerimiz, ödül töreni için ilçemize davet edilecektir(Yemek ve konaklama giderleri yarışma komitesi tarafından karşılanacaktır.)

9) Şairler, kimlik bilgileri, telefon numarası ve yarışmaya sunduğu şiiri orta boy zarf ile üzerine rumuz yazarak P.K:52 Ceyhan-Adana adresine gönderecektir.

10) Son katılım tarihi 29 Nisan 2011 Cuma günü mesai bitimidir.

ÖDÜLLER:
a) İlk üçe giren şairlere derece plaketi verilecektir.
b) 4,5 ve 6. olan şairlerimize mansiyon plaketi verilecektir.
c)Ödül tören programı 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat:20:00 de Ceyhan’da yapılacaktır.

• İletişim Adresi:Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği
Mithatpaşa Mah. Emin Civelek Tesisleri -Belediye Lokali Yanı Ceyhan/ADANA
• İrtibat Tel: 0 (538) 219 81 12 -0 (532) 227 00 24

JÜRİ ÜYELERİ
Dr. Ömer ULUÇAY : Araştırmacı – Yazar

Durmuş Ali ÖZKALE : Araştırmacı – Şair

Ali ATAR : Emekli Öğretmen.- Şair

Alper AKÇA : Edebiyat Öğretmeni

Melih ÇİLİNGİR : Edebiyat Öğretmeni

*Bu şiir yarışması Çukurova Kalkınma Ajansı 2009 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında Ceyhan Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran”Projesi kapsamında Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Şairler Ozanlar ve Şairler Yazarlar Derneği’nin katkıları ile gerçekleştirilmektedir.



Yorumlar
"ŞOYDER- ŞAHMARAN ŞİİR YARIŞMASI " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

ŞOYDER- ŞAHMARAN ŞİİR YARIŞMASI ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.