ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bağcılar'da kitap fuarı

Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl da kitap fuarı açıldı.

5.4.2011

Bağcılar'da kitap fuarı

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl da kitap fuarı açıldı.

Bağcılar Meydanı’nda açılan fuar Haziran ayına kadar devam edecek Bağcılar Belediyesi, 47’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’nda Kitap Fuarı açtı. Fuarın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere değindi.

Okur-yazar buluşmaları düzenlendiğini ve öğrencilerle toplu taşıma araçlarında kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, "Toplu taşıma araçlarında ayakta da olsa kitap okunabildiğini gösterdik" dedi. Gelişmiş toplumlarda kitap okuma oranlarının yüksek olduğuna vurgu yapan Çağırıcı, "Japonya’da toplu taşıma araçlarında ayakta kitap okumanın bile adı var. Ayakta kitap okumaya taşiyomi diyorlar. Japonya’da yılda bir kişi 25 kitap okurken, ülkemizde 6 kişi bir kitap okuyor.

Kültür Merkezi’ndeki kütüphaneye 2010 yılında 50 bin kişi giriş yaptı. 20 bin de ödünç kitap alındı. Eğitimsiz Bağcılar’ın kimseye katkısı olmaz" diye konuştu. Programa katılan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı konuşmada, "Biz gerçekten çok az okuyan bir toplumuz" dedi. Türk toplumunun günlük konuşmada kelime hazinesinin de 200-300 kelime ile sınırlı olduğunu ifade eden Öztürk, bu rakamın ancak okuma alışkanlığı kazanılmasıyla yükselebileceğini vurguladı.

Yorumlar
"Bağcılar'da kitap fuarı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bağcılar'da kitap fuarı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.