ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

50 Ünlü Kadına Dayak! -Fotoğraf Sergisi-

'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' konulu 'Sheddeath' başlıklı sergiye Doğa Rutkay, Zeynep Beşerler, Deniz Çakır, Rojda Demirer, Zeynep Mansur gibi 50’ye yakın ünlü kadın destek verdi.

15.1.2011

50 Ünlü Kadına Dayak! -Fotoğraf Sergisi-

Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Ümit Karalar’ın “Türkiye’de her gün şiddete maruz kalan üç kadın hayatını kaybediyor! Duyarsız Kalmayın! ” sloganıyla yola çıktığı “Kadın ve Şiddet” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Zeynep Mansur, Sinemis Candemir, Gözde Kansu, Özge Özder, Begüm Birgören, Ayten Soykök, Zeyno Eracar, Ayçe Abana, Öykü Gürman, Enise Ütük gibi ünlülerin destek verdiği ’Shedeath’ adlı sergiden elde edilen gelir Kadınları Koruma Derneği’ne bağışlanacak.

Projeye destek veren ünlü kadınlara profesyonel plastik makyaj uygulanıp, onları şiddet görmüş bir görünüm kazandırıldı. Sergi yüzlerde morluklar, sigara izi, derin yaralar görülen makyajın ardından portre fotoğrafları çekilerek elde edildi. Proje mimarı fotoğrafçı Ümit Karalar; abartılmayan plastik makyajın dışında, mimiklerle, şiddetin kadında yarattığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği objektifinden topluma aktararak, kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan, kadının temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan derin toplumsal yaraya dikkat çekmek istediğini belirtti.

’Sheddeath’ adını taşıyan fotoğraf sergisi 23 Ocak’a kadar City’s Nişantaşı Toprak Sanat Galerisi’nde görülebilecek.


Mekan: City’s Alışveriş Merkezi Toprak Sanat Galerisi
Adres: Teşvikiye Cad. Kat:5 No:162 Nişantaşı / İSTANBUL
Tel: 0212 373 33 33

Yorumlar
Mesaj Yaz 14.1.2011 12:10:13

Sevgili Ümit Karalar'ı öncelikle takdir etmek istiyorum. Öğrenci olması daha çok dikkatimi çekti. Fotoğraf sergisi şeklinde düşünmesi, toplumsal derin bir yarayı resime getirmesi duyarlı mücadele
'Sheddeath' ismi konusunda eleştiri yapmak istiyorum herkesin anlayacağı bir sloğan olabilirdi
Kadın ile ilgili aslında o kadar çok yazılacak çizilecek şey var ki, asıl olan bence kadına gülümseyebilmek bütün kadınları anneleri olarak görebilmek ekenomik özgürlükleri ile ilgili olarak yerel ve merkezi yönetimlerin proje üretmesi ve bu bu projeleri faaliyete geçirmesi dayak kelimesi bile çok itici geliyor kadınlarımızın hak ettiği değeri verilmesi sahip çıkılmasını şiddete uğrayan kadınlarımızın mutluluğun bir kenarından tutmalarını yürekten istiyorum.

Sevgi saygı ve selam ile.


Mesaj Yaz 12.1.2011 19:57:06
Sayın Ümit Karalar'ı bende kutluyorum kadina dayak yerine bol bol gül atilmali diye düsünüyorum.En kisa zamanda konuyla ilgili bir siir yazmak istiyorum
nihat yasul


Mesaj Yaz 12.1.2011 18:49:43
Sayın Ümit Karalar'ı kutluyorum. Başarılar diliyorum. Kadına Şiddet konulu çok daha fazla çalışmalar yapılmalı, mücedele edilmeli..

Evet duyarsız kalmayalım. Bu anlamlı sergide bulunmak isterdim,üzgünüm. Ressamlar, yazarlar ve şairler toplumsal olarak herkes kendi yeteneği ile Kadına Şiddet konusunu ele almalı ve Kadına Şiddet i kınamalıdır diye düşünüyorum.

Sabiha Serin
Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği(SİYŞAD) Başkanı



Yorum Yapın

50 Ünlü Kadına Dayak! -Fotoğraf Sergisi- ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.