9
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
983
Okunma

Önüne gelen maşallah site kurallarını yerle yeksan ediyor. Eh bizim başımız kel mi? Madem ki sitede kural diye bir şey kalmadı aha ben de ihlal ediyorum. Zaten daha önce de pek çok kez ihlal ettim. Bu sefer de itinayla site kurallarını ihlal edeceğim yine...İtinayla diyorum zira agresiflik yapmayacağım. Yani küfürsüz, hakaretsiz bir yazı olacak elimden geldiği kadar. Kesin söz vermeyeyim yine de ))))))
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bilindiği gibi 11 gün sonra ülkenin kaderini belirleyecek bir referandum oylaması yapılacak. Biz buna kısaca ’Evet-Hayır’ diyoruz.
Evetçiler de hayırcılar da canla başla kendi istediklerinin sandıktan çıkması için çalışmaktalar şu anda. Ancak çok önemli ve gözden kaçırdığımız hususlar var.
Mesela ünlü bir gazeteci yazar bu referandumda sandıktan hayır çıkacağına yüzde yüz emin olduğunu söylüyor. İşin doğrusu yaptığı hesaplar hiç de mantıksız değil. Ama?
İşte o amaya gelmeden önce kısaca hesapları bir gözden geçirelim: ( Rakamlarda biraz yanılgı payım olabilir ama üç aşağı beş yukarı yaptığı hesap böyle)
CHP komple hayır diyecek --- %25 oy oradan.
HDP Komple hayır diyecek----%13 oy da oradan
MHP Ve muhalif Ülkücü tabandan en az %8 oy
Saadet Partisinden %2 Oy
Topladık. Ne etti: %48
Bu yetmiyor tabii ki
Kim tamamlayıp da %50 nin üzerine çıkaracak?
AK Parti içindeki Fetöcüler... Referandum sonrasında bir daha milletvekili olabilmeleri hayal olan Ak Partililer de hayır için çalışacaklar. En az %10 oy da oradan ne oldu? %58. Hatta %60
Haa bir de ’ Ak Parti seçmeni ! Sandığa gittiğinizde mührü beyaza vurduktan sonra kahverengi kısma bir çarpı koyun ki hayırı istemediğiniz net bir şekilde anlaşılsın’ Propagandaları ile kandırılıp oyları geçersiz hale getirilecek olan ak troller (!) var ki en az %5 de oradan. (Koyunlar haydi haydi yer bu numarayı)...Oooooo mesele hallomuştur. Endişeye mahal yok. En kötü ihtimalle bile sonuç : Evet :%49, Hayır %51 olur. Öyle ki Cumhurbaşkanı bile masasındaki anket sonuçlarının %52 Evet, %48 Hayır dediğini söylüyorsa bu iş halledilmiştir demektir.
Şimdi gelelim olayın ancak kısmına.
Gelmesine gelelim de öncelikle şu kripto hayırcılarla başlayalım isterseniz.
Mesela ’“Başımıza gelen birçok şey Suriye politikası sonucudur. Başkaları da öyle, ama biz de geçerli bir politika ortaya koyamadık” Diyen Numan Kurtulmuş... Bence kripto hayırcı... Demezler mi insana yanlış bir politika yüzünden on binlerce insan öldü. Milyonlarcası evlerinden, yerlerinden yurtlarından oldu. Milyonlarcası mülteci durumuna düştü. Sayısız vatan evladı şehit oldu. Şimdi utanmadan bir kez daha size güvenmemizi mi istiyorsunuz bu feci yanlışınıza rağmen...Hayır ulan. Hayırrrr.
Bir başbakan yardımcısı böyle konuşursa bu evete hizmet midir yoksa hayıra mı?
Mesela Ak Parti Manisa il başkanı Özcan Erdem -Söylediklerinden sonra istifa etse bile- "Referandumda yüzde 50’yi geçemezsek ve başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" diyerek evete mi hizmet etmiştir yoksa hayıra mı? O da bir kripto hayırcı.
Mesela Şevki Yılmaz...’ 16 Nisandan zaferle çıkılacağına dair hadis var ’ Diyerek hadis uydururken ( Ki o hadisi de hiç dile getirmiyor. Peygamberimiz hâşa bu konuda neler demiş? Yok...Sadece ’hadis var’ diyor. )bu yaptığının evete hizmet olduğunu söylemek mümkün müdür?
Ancak bu kripto hayırcılardan çok daha fazladır kripto evetçiler. Şimdi de tek tek onlardan birkaçını tanıyalım.
Mesela sizce bu ülkenin insanının ’ “Sandıktan evet çıkarsa da kimse heveslenmesin. Yine Samsundan başlar, sizi İzmir’e kadar kovalar, denize dökeriz. Sizi de yedi göbek sülalenizi de İzmir’den denize dökeriz” Diyen Hüsnü Bozkurt adlı CHP Milletvekiline ’ Hastir lan. Madem sen böyle diyorsun o halde ben de evet diyorum. Haydi beni denize dök de nasıl bir delikanlı olduğunu/ olduğunuzu görelim’ Diye tepki göstermemesi mümkün müdür sizce?
Yani işte bu vatandaş aslında sözde hayır için çalışan kripto bir evetçidir.
Mesela 15 Temmuzun Kontrollü bir Darbe olduğunu bildiği halde (!) 7 Ağustosta Cumhurbaşkanı ile Yenikapı’da aynı kürsüyü paylaşmış, onunla oturup çay içmiş olan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğluna ’ 15 Temmuzun kontrollü bir darbe olduğunu bile bile nasıl oldu da Yenikapı mitingine katıldın? Darbeyi kendileri planlayanlarla aynı havayı niçin teneffüs ettin?’ Diye soran olmaz mı? ’ Asıl darbe 20 Temmuzda Ohalin ilan edilmesiyle olduysa 7 Ağustosta Yenikapı’da işin neydi’ Diye soran olmaz mı? Yani onun ’Hayır’ının da aslında evet anlamına geldiğini düşünmez mi bu vatandaş?
Pkk nın bir numaralı ismi Cemil Bayık bakın neler diyor:
’Referanduma karşı durun. Yani Eveti kabul etmeyin. Hayır deyin. Yani Hayır deyin. Kürt halkı Cizre, Şırnak, Sur, Nusaybin, Yüksekova ve İdil’de yaşananlardan sonra evet diyemez.Yani evet diyemez.Şimdi Mit ile Akp ve Mit/ Akp ile ilişkili bazı ŞEREFSİZ Kürtler yeni oyun peşindeler.Amaçlarına ulaşmak için ’ Biz referandumu boykot edeceğiz’ Diyorlar.Yani ne evet ne hayır diyeceğiz diyorlar’
Peki bu herif bilmiyor mu kendilerine ’Şerefsiz’ Diyen bir şerefsizin sözlerinin tamamen aksi tesir yapacağını? Yani Kürtlerin evet oylarını patlatacağını? Demek ki o da kripto evetçi.
Hani yine sayın Kılıçdaroğlu ’ Avrupa’nın hayırının aslında evet manasına geldiğini söylemişti ya. Bu durumda kendi hayırı ne manaya geliyor?)))) Bu arada belirtelim: Aslında Avrupa da kripto evetçi.
Ancak çok uzaklara değil biraz da kendi sitemize dönelim. Burada da birkaç kripto evetçi var ama ben sadece birini, en etkili olanını tanıtacağım size.
Bu sitede bir yazar... İbrahim Marcus Jönck adıyla yazılar yazan bir vatandaş...( Aslında Türk vatandaşı olduğunu da hiç sanmıyorum ) Asıl adı H. Hüseyin Arslanmış Benim nazarımda ne H. Hüseyin ne de İbrahim. Ona en yakışan isim Abraham... İşte bu Abrahamcık da kripto bir evetçi.
Şimdi denilebilir ki ’ Yahu adam daha dün yazdığı ’ Sınırsız bir güce ve diktatörlüğe karşı hayır demeliyiz’ başlıklı yazısını ’Hayır! Hayır! Hayır! Yüzbin defa hayır! Yüzmilyon defa hayır!’ Cümlesiyle noktalamış. Nasıl olur da kripto evetçi olabilir?
Hemen açıklayayım.
Bu ülkede yaklaşık olarak hiç kimsenin ’ Ali de ( Hz. Ali yani)nihayetinde Bekir gibi, Ömer gibi, Osman gibi İslam adına kılıç sallayan bir katildi’ diyen birine...Tansu Çiller’e orospu diyen, Alparslan Türkeş’e, Demirel’e, Özal’a, Erbakan’a, Ecevit’e , Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak hakaret ve küfürler eden birine ve onun ’Hayır! Hayır! Hayır! Yüzbin defa hayır! Yüzmilyon defa hayır!’ ünlemelerine itibar etmeyeceğini bilir. Bu millet o kadar da kör olamaz değil mi? Yani bizim Abrahamcık bu milletin ’ Hastir lan it. Senin demenle mi hayır diyeceğim?’ Diye tepki göstereceğini bilmiyor mu? Mümkün mü bu?
’Ben bir kafirim ve bundan gurur duyuyorum.’ diyen birine ’ Helal sana kardeş. Sonuna kadar yanındayım’ Der mi bu millet? Üç beş çapulcu dışında demez. Kesinlikle demez. Onun olduğu yerden necasetten kaçar gibi kaçar üzerine sıçramasın diye...Bunları bilmiyor mu Abrahamcık?
Bal gibi biliyor. O kadar salak değil ya bu herif? Bal gibi bildiği için zaten böyle yazıyor. Millet ’ Ulan madem sen hayır diyorsun o halde ben de evet diyorum’ desin diye canla başla çalışıyor.
Kripto evetçinin önde gideni yani.
Yani efendim aslında sandıktan hayır çıkması değerli gazetecinin zannettiği gibi hiç de kesin değil. Bu kripto evetçileri hiç hesaba katmamış değerli gazeteci.
*
Abrahamcık !
16 Nisan Gecesi sandıktan ya evet çıkacak ya da hayır. Hangisi çıkarsa çıksın o karar bu milletin iradesi olacak ve ’Başımız gözümüz üzerine’ diyeceğiz. Ama emin ol eğer evet çıkarsa Recep Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam sana bir madalya takardım üstün hizmetlerinden dolayı ))))))))))
Hüsnüüüü sana diyeyim.
Samsun’da yoksunuz. Amasya’da yoksunuz. Erzurum’da yoksunuz. Sivas’ta yoksunuz. Afyon’da yoksunuz. Sakarya’da yoksunuz. Yani çok zor iş be koçum. Taa Samsun’dan yola çıkacaksın da, Amasya, Erzurum, Sivas, Afyon, Sakarya derken İzmir’e geleceksin de...Uzun iş. Daha Samsun’da Karadenize dökülmeyesin. Aman dikkat. Malum zaman kötü. Ama zaten böyle bir niyetin olmadığını, milleti gaza getirip evet oylarını patlatmak için çalıştığını biliyorum ben. Yemedim numaranı )))))))
Son olarak da sitemizin sayın yöneticisine bir çift söz söyleyeyim.
Bu yazım eğer silinirse ayıp etmiş olmazsınız. Bunu anlayışla karşılarım. Zira bu sitede herkes siteye üye olmadan önce site kurallarını kabul ediyor. Kurallar da ’Sitede siyasi yazılamaz’ Diyor.
Bu yazı siyasi bir yazı mı? Evet. Başından sonuna kadar siyasi bir yazı. O bakımdan silinmesi gayet doğaldır. Ancak. Bu yazı silinir de linkini vereceğim şu yazı sitede durursa işte o zaman çok büyük bir ayıp işlemiş olursunuz.
www.edebiyatdefteri.com/163538-sinirsiz-bir-guce-ve-diktatorluge-karsi-hayir-demeliyiz/
Hele hele de aylardır sitede duran şu yazıyı: www.edebiyatdefteri.com/159789-dinci-fasizm-ve-adana-katliami/
Sitede tuttuğunuz halde benim yazımı silerseniz çok çok daha ayıp etmiş olursunuz.