Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy

SEN SUS...

Yorum

SEN SUS...

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

962

Okunma

SEN SUS...

SEN SUS...

Sarmal bir kalabalıktan yansıyan ışıkların eksiltili gölgelerle dansının yarattığı o romans.

Utancın izlerini taşıyan aşk

Mecazi bir yadsımazlıkla sırra kadem basmış o utangaç mizaç. Sırıtan sanrıların ruhani çekimi ve devinimi bir kez bir kez daha düşmüşken ayağa aşk

Adsız bir coğrafyanın sıradan ve sırnaşık tahayyülü ve adeta bir erdemmişçesine zihinlerde yer bulan o ketum vurdumduymazlık.

Adını bile bilmediğim o beşinci iklim. On üçüncü ayın, haftanın sekizinci günü derken esir düşmüş eşref-i mahlûkat ve elindeki orakla nöbette ölüm meleği…

Tanısı henüz konmamış bir hastalık gibi kıvrandırırken bedeni ve yosun tutmuş solgun gülleri küllerinden doğarken gecenin ortasında o izafi yanılsama vururken yüzüme akşam güneşi.

Kurtçuklar kemirmekte zihnimi.

Örümcek ağları çoktandır kuşattı yüreğimi. Kilidi kırık sunumu yarı saydam ve gözlerim ezelden kapalı görmemek adına yılgı ile donatılmışken üstüm başım.

Tanrıların iş birliği melekler mahzun bir o kadar kayıplarda. Ölüm orucu iken aşkın kefaretini ödemekte beden.

Yıldızlar kayıp.
Çiçekler hepten soldu.
Kırık kanatları ile sürgünde kuşlar.

Sıradan hikâyelerin sıra dışı kahramanları.

Sağ yanım tutuk sol yanım kayıp. Duymaz, görmez oldum gittin gideli.

Kayıplarda bir ruh gıyabında çekimser iken insanlık.

Asayişi sağlamak adına cehennem bekçisi kapattı tüm geçitleri. Yolu düşen cehenneme, aç gözlerle beklemede olur da insafa gelir melekler.

Korkak suretler o akıl almaz ve yeknesak devinimle kısır döngüye müdahil olmanın şerefiyle aşk sarhoşu adeta. Bezgin ve sefil ne kadar korunaklı yaratık varsa cehaletin hükümsüzlüğüne bel bağlamışlar.

‘’Hey, sen sıradaki…’’
‘’Bana mı seslendiniz?’’
‘’Söyle, neydi suçun?’’
‘’Vicdanımı kendi ellerimle öldürdüm.’’
‘’Neden?’’
‘’Susmak bilmiyordu.’’

Rağbet göresi ne çok suç vicdana eş değer sayısız safsata ile mesken tutmuş iken nefis. Kraldan kralcı nice zihniyet…

Ne seyre doyar insanlık ne de sonlandırır zulmü.

Rabıtanın seyri akıl almaz. Güdümlü muafiyetiyle yoldan çıkmışsın bir kere o gizemli kimliğinin mademki eş değer onca yanılgıya hadi savunun tezinizi. En baştan sırala hem de.

Yağmurun altında kımıltısız nehirlerin tepkisiz ve ayrımsanmaz devinimi…

Acılarını, kırışıklıklarını ve yaralarını bir ton makyajla ve o üstün rol yeteneği ile saklamaya çalışan yaşlı ve kirli dünya.

Mademki aldın payını hadi sen de sav sıranı.

Sen sus, konuşsun kirli vicdanlar.

Bırak, yağsın yağmur ki aksın makyajı o yobaz düşlerin.

Soyun ve at tüm fazlalıklarını. Sadece göster gerçek yüzünü: Ne eğreti gelin ne kabadayı.

Alabildiğine insan ve olabildiğince masum.

Geldi artık zamanı. Zaman sürgün zamanıdır artık; göçük yaşamların ve ölü tenlerin zamanı…

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sen sus... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sen sus... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEN SUS... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
mehmetmacit
mehmetmacit, @mehmetmacit
10.4.2015 09:07:30
kilitli gönüller elde kalan
yaşanılan acıların ardında dünyaya ve hayata sitemlerle dolu bir sesleniş.
anlamak için yazıyı, çok dikkatle okumak gerekmekte.

bitmediyse yaşam,
bir gün gelecektir,
mutlu olunacak zaman.

kaleminize sağlık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL