Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
Tarihçi Kitabevi

Tarihçi Kitabevi

• Tarihçi Kitabevi Kitapları | • Tarihçi Kitabevi İletişim Bilgileri | • Tarihçi Kitabevi Hakkında Bilgi
Sitemizde Tarihçi Kitabevi isimli yayınevine ait Toplam 121 kitap bulunuyor.
Tanju Cılızoğlu

Tarihçi Kitabevi

“Beni Pazartesi günü aldılar. Yazıhanenin asansörüne biniyordum. Bir el hafifçe omuzuma dokundu. İkimiz de irkilmedik. Asansörün kapısının bir kanadını açmıştım. “Şubeye kadar gideceğiz” dedi ve gözüyle, başıyla kapıya yürümemi isteyen bir işaret yaptı. Elimde çantam vardı. İçinde o seninle nereye saklayacağımızı bilemediğimiz hikâye. Hani evde oturup sekiz-on nüsha çoğaltarak oraya buraya dağıttı..»»
Orhan Koloğlu

Tarihçi Kitabevi

”1915 Basınında Çanakkale” adlı kitabın konusu, Çanakkale olayının dünya tarihindeki yerini belirlemekten çok, kendi toplumumuza nasıl yansıtıldığıdır. Silahların Avrupa’nın en büyük üreticileri İngiliz ve Alınanlardan sağlandığı ortamda savaş sırasında asıl gerekli olan gücü Türk askeri sağlamıştı. Türk askeri başarıya ulaşınca da dünya tarihini değiştiren bir toplumsal girişime zemin hazırlamış ..»»
Zeki Sarıhan

Tarihçi Kitabevi

Ülkemizde ilk eğitim şûrası, Maarif Vekâleti tarafından 15-21 Temmuz 1921'de Maarif Kongresi adıyla Ankara'da toplandı. 15 gün sürmesi planlanmışken, Yunan saldırılarının Ankara'yı tehdit etmesi üzerine yarıda kaldı. Kurtuluş Savaşı'nın çeşitli yönleri hakkında temel kaynak değerinde yapıtları bulunan araştırmacı yazar Zeki Sarıhan, 1921 Maarif Kongresi'ni her yönüyle ele alıyor. Yeni Türkiye D..»»
Fahri Maden

Tarihçi Kitabevi

II. Abdülhamit dönemi, Osmanlı tarihinin en dikkat çeken ve üzerinde tartışılan dönemlerinden biridir. Sultan kendi şahsına münhasır bir yönetim anlayışı geliştirmiştir. Osmanlı tarihinde daha önce görülmemiş zorluk ve imkânsızlık içerisinde tahta geçen II. Abdülhamit, saltanatın ilk yıllarında 93 Harbinin ve İngi..»»
Bülent Bakar

Tarihçi Kitabevi

İlber  Ortaylı’nın  eserlerinden  birisinin  adı  “İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı” başlığını taşımaktadır. Burada kastedilen 19. yüzyıldır ve tüm sıkıntı ve sorunlarıyla Osmanlı modernleşme tarihi, sosyo-kültürel değişiklikler vurgulanmaktadır. İlber  Hocadan  esinlenerek, “İkinci  Meşrutiyet  dönemini (1908-1918) İmparatorluğun en uzun 10 yılı” diye nitelemek mümkündür.  Osmanlı  Devleti’nin  ..»»
Mehmet Saltık

Tarihçi Kitabevi

1938-1948 insanlık adına dehşet dolu bir on yıl oldu; milyonlarca asker ve milyonlarca sivilin dünyanın dört bir yanındaki cephelerde dondurucu soğuklarda, kızgın çöllerde, sahillerde, şehirlerde ve gaz odalarında can verdiği, korkunç boyutlarda savaş suçlarının işlendiği, yeni silahların denendiği ve atom bombalarının patlatıldığı; aynı zamanda geri planda da, kıyasıya süregiden istihbarat savaşl..»»
Erol Manisalı

Tarihçi Kitabevi

- Köşelerinde neler yazdılar? - Televizyonda neler söylediler? - Kitaplarında nasıl gördüler? - Eleştirenler, destek verenler, karşı çıkanlar, hepsi var... - Yüzün üzerinde yazar, düşünür, çizer, sanatçı, ... Bu kitap bir öncekinin karşıtı ve tamamlayıcısı. Bundan öncekinde 60 dolayında yerli ve..»»
Cihan Demirci

Tarihçi Kitabevi

"... Bizim çocukluğumuzda, çocuklara sıkça sorulan, günün moda sorusu şuydu: "Büyüyünce ne olacaksın bakiim yavrucum?.." Gerçi aynı soru hâlâ soruluyor ya neyse... Sanırım henüz 9-10 yaşlarında filandım... Evimize eşiyle misafirliğe gelen bir amca bana gene bu soruyu sormuştu. Ben de o dönemde çocukluğun keyfine öylesine kaptırmıştım ki kendimi, o amcaya şu yanıtı vermiştim: "Valla amca, ben çocuk..»»
Cahit Kayra

Tarihçi Kitabevi

Kayınpederi Muhiddin Paşa'nın Osmanlıca kaleme alınmış Yemen Raporu'nu günümüz Türkçesine çeviren Sayın Cahit Kayra raporu şöyle değerlendiriyor: "İçinde bulunduğumuz dönem Ortadoğu coğrafyasının büyük çalkantılar içinde kaldığı bir dönem. Bu bölge geçmişte, Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği sırasında, çoğunlukla dışarıdan kışkırtmalarla sürekli iç kaynamalara sahne olmuştur. Bu iç kaynama..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   5   6   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız