İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? foostenelle

Umu Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Umu" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Umu ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Umu" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Umu ile ilgili " 8306 " şiir aşağıdadır.
Herşeye birlikte başlayıp,
Birlikte katlanacaktık…
Hani iyi günde,kötü günde
İçin söz vermistik…
Verdiğimiz söz için,

...
Devamını oku »
Ne ekmek veren nede alan var bu yolda



Umut;

...
Devamını oku »
Ben yine içime haykırıyorum.
Çiğneyemediğim lokmalarla,
irisime işlemiş nakışlı özlemle mühür dağıtıyorum.
Soramıyor en yakınlarım bile
Adını anmak haram yanımda.

...
Devamını oku »
Notasız bestemin sözünde kaldım.
Elemi özlemi söyler türküler,
Gelmeyen baharın güzünde kaldım.

Hediyesin bana yaşanan hayat.

...
Devamını oku »
ya yol bulur ulaşırım karaya
ya fırtınaya yakalanır alabora
boğulur giderim mavi denizde

kaderime isyan benim kisi

...
Devamını oku »


Bir umut dağıdır
Üstünde oturduğum

...
Devamını oku »
Yüzyıllarca uçmuş da
Çakıl taşlarında sıçrayarak yürüyor
Şimdi
kıyıda
tam karşımda

...
Devamını oku »
Küçük umutlar
Ya da büyüdü tehlikeler
Küçüldü umutlar



...
Devamını oku »
Yaptıklarımız bize mi ait,yoksa bize dayatılanları mı ifa etmeye çalışıyoruz.Erek,öğrencileri yığın olarak düşünen,fertleri yok kabul eden veya her ferdi kendi çizdiği kalıplara sokmaya çalışan eğitim ve öğretim sisteminin haricinde kendimizi geliştirme yolu çizmektir öncelikle.Çünkü hayat sadece siyah ve beyaz renklerden ibaret değildir.Bunu bu şekilde görmek yanıltacaktır her anlamda bizleri.Hayatın türlü renkleri vardır ve biz mutlaka siyah ve beyazda kalamayız.Bir çok rengin farkını algılayacak bilince sahip olmalıyız.Çok az bir bilinçle de,hayat yolunun mimarı olamayız.Alternatifleri düşünme,bunları ifade etme ,hayata bakış açısında belirleyici etkenleri devreye yerleştirme en önde gelen felsefemiz olmalı.

Görüyoruz ki ,yeterli donanıma sahip olmayan bireyler yüzünden, toplumumuz, milletimiz bu halde.Yeterli birikime sahip olan, çok yönlü yetişen nesiller, hayata atıldıkları zaman, her çatışan düşüncelerin sonunda, mutlaka çareye giden yolu bulacaklardır.Sabah kalk işe git, akşam gel , yemek ye uyu.Ertesi gün yine devam eden, monoton fertler olmamalısınız sevgili gençler.Unutmayın,hayat bir slayt gösterisi değildir.Farklında olmalısınız olanların,olasılıkların ve yarınların.Vatan, bayrak, millet tutkusuyla, Atatürk'ün çizdiği yolda, ileri, hep ileri diyerek geri adım atmamalısınız.


...
Devamını oku »
Denizlerini aştım
Deresinde kayboldum
Umutların
Ağıtsal düşlerim oldu

...
Devamını oku »

İlk 659 660 661 662 663 664 665 666 667 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL