ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Olgun Ekinci

Olgun Ekinci

14.5.2008 09:12:24

“Seni dilimizi konuşan biri öldürdü.”

Savaşı, şiddeti savunsaydın alkışlarla karşılanırdın oysa. Büyük törenler düzenlenirdi senin için. Sokaklar boşaltılırdı. Bizim burda ölümle karşılanır böyle şeyler. Hrant cinayeti nasıl çocuk yaşta birinin üstüne yıkıldıysa, bu da 9 yıldır imam nikâhlı karısıyla yaşayan bir sapığın sırtına yıkılır ve kapanır mesele.

Seni ancak bir avuç sanatçı, itaatsiz, feminist, savaş karşıtı insan uğurlayabildi ülkene. Açmamış güllerle, karanfillerle, barış bayraklarıyla…Ve arkandan:


Dünyamızda bütün insanları barışa teşvik etmek için giydiğin beyaz gelinlik, barışın simgesi olsun Pippa Bacca. Tacizci, tecavüzcü erkek şiddeti bitene kadar kimse senin tecavüze uğrayarak öldürülmenin ayıbından, utancından kurtulamaz.
Türkiyeliler ve özelde Kocaeli ve Gebzeliler İtalyan halkına, Pippa Bacca’nın beyaz gelinliğiyle barışı taşımak istediği Filistin halkına, şiddetten bunalmış Ortadoğu halklarına özür borçludur.

Güle güle Pippa Bacca
Bir güldün / barış gülü / açacak oldun


Şairi kutlarım.

Şiir Bilgi

berna

berna

BEPPE _1_


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.