ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Sakin Karakaş

Sakin Karakaş

13.10.2021 20:51:06

Şiirlerinizde kullanılan kelime zenginliği platform da yer alan şairlerin kelime kullanım ortalamalarına kıyasla oldukça zengin. Özetle ortalamanın çok üzerinde bir kelime hazinesine sahipsiniz. Bu durumdan da anlaşılıyor ki; çok kitap okuduğunuz belli. Hal böyle olunca şiirlerini okumak oldukça keyif veriyor. Hele ki; günlük paylaşımlarda platform da yer alan o kadar çok sözde şair var ki, bunların çoğu da şiir yazmış olmak için burada oldukları belli ve puanlamalar ve yorumlarda hatır kalmasın türünden olunca kalite oldukça düşüyor. İtiraf etmek gerekir ki; bende bu tuzağa çoğu zaman düşüyor ve aman hatır kalmasın diye puanlama yapıyorum. Düşünün bir defa gelene de 5 yıldız gidene de 5 yıldız verip geçiyoruz. Hiç düşünmüyoruz ki Allah aşkına bu şiir 5 yıldızı hak ediyor mu? Evet 5 para etmeyen sözde şiirlere 5 deyip eyvallah diyoruz. Peki geride kalan 1,2,3 ve 4 yıldız niye var ki? Bu bilinçsiz ve hatır tavırları sonucunda iyiler de bazen şsir enflasyonu arasında kaybolup gidiyor. Hani hatırlarmısınız? Merhum Kemal Sunal'ın minibüste merhume Oya Aydoğan'a dediği gibi sana şiir yazdım Hüsniye

Hüsniye Hüsniye
Döndürdün beni deliye
İnanmıyorsan beni bir sor Veliye

dediği türden o kadar çok şiir ve şair var ki;
Bizlerin yukarıda ifade etmeye çalıştığım rast gele puan ve hatır yorumları sonucunda adam gerçekten kendini şsir zannediyor ki hiç bir sanatsal ve kültürel özelliği olmayan ciklet manisi gibi ruhsuz bir şekilde dizip gidiyor.

Ruh yok, anlam bütünlüğü yok, kopukluk çok. Duygu yok. Kural yok. Gülasası sanırım ki bu kişilerin işi gücü de yok. Klavye başında bekliyor. Kurala göre önceki şiiri ekrandan düşer düşmez hemen yapıştırıyor ciklet manisi gibi sözleri. Sonra klavye elde ona buna şuna ötekine berikine yapıştırıyor hazır şablon yorumları, basıyor yıldızları ve beğeniler şıkı şıkır. Sonra hasılat dönüşü başlıyor ve bir de poz verip gerim gerim geriniyor ama sözlerde ruh yok ruh.
Maalesef böyle bir ortamda kalite de çırpınıp duruyor.
Gelmek istediğim nokta şu ki bu olumsuz tablo içerisinde eserleriniz derya da bir çiçek gibi açıyor. Keyifle okuyorum. Öğreniyorum, bilgi ediniyorum. Eserlerinizde ifade edilen şiir atmosferini yaşamak ve anlamak kısaca insanı mutlu ediyor.

Kaleminizden damlayan sözcükler bir kütüphane gibi. Tebrik ediyor ve daha nice güzel eserlere diyorum. Sağlıcakla

Şiir Bilgi

Gülüm Çamlısoy

Gülüm Çamlısoy

SEN KALBİM...


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.