ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Aksakal

Aksakal

18.10.2019 11:41:07

Bugün meselelerimizin başı, can damarı tarımdır Halil Beyefendi.Bunu tam bir vukufla, dolup taşan bir çiftçi bilgi ve eğilimiyle güzel şiirinizde gerektiği gibi anlatmışsınız.Yıllardır önemli güncellerden uzaklaştırıldığımız, siyaset temasıyla oyalandığımız, battığımız siyaset çamurunun kuruyup vücudumuzu zırh gibi sardığı ve biz i kendine göre oynattığı günümüzde; insan oluşumuzu ve onun gerçek ihtiyaçlarının neler olduğu düşüncesinden ve bilincinden uzaklaştırılmış, yün yataklar varken hasır üstünde uyuşuk halde uyumanın tadına alıştırılmış nasipsizler olarak yaşatılıyoruz. Bunun adı bir lokma ekmek, bir hırka takdim sanatı ve buna vatandaşı alıştırma, razı etme ustalığıdır.Şu anda vatandaşın kaçı doğru dürüst ve "benim evim" diyebildiği bir evde oturuyor, kaç kişinin evine ihitiyacını karşılayabilecek miktarda et, sebze, meyve, giriyor, kaç aile reisi çocuğunu ferah ferah ve sıkıntısız okutabiliyor, her nasılsa yüksek okul ve fakülte mezunu olabilenlerin kaçta kaçı iş bulabiliyor ve branşında çalışabiliyor, işçi, memur, emekli neden Avrupalı standardında yaşama düzeyinin çok altında sürünüyor? Köylere dönüş başlasa da nafiledir Halil Bey, çünki benzin, mazot, gübre, tahıl, ham madde çok pahalıdır ve zaten borçlandırılmış köylünün, bunları istediği ölçüde alıp, mahsulü yıllık hale getirmesinin imkânı bulunmamaktadır.Bilirim; eski yıllarda Adana'nın bol topraklı pamuk tüccarları toplatıp sattıkları pamuğun aşırı gelirini harcamak için, Adana yetmez; İstanbul barlarında para yemeğe gelirlerdi. Gün gün hiçbirisi kalmadı, hele bugün neredeyse o koca tarlalarda pamuk eken dahi kalmadı.Yaşasın siyaset, yaşasın yönetenlerimiz.Saygı, selam ve muhabbetle, tebriklerimle...(Aksakal)

Şiir Bilgi

halilşakir

halilşakir

TARIM VE GIDA


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.