ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
deniz_tayanç1

deniz_tayanç1

14.10.2017 05:05:30

Savaşmaya çekilmiş sonra dev, uzak ve karlı bir dağ'a...
Sevdiğine dalaşan kötücül rüya öcüleriyle...
Uykuları delik-deşikmiş cünkü sevdiğinin...
Sevdiği de Dev'in o dağa gidişinin gidip te dönmemek olduğunu bilyormuş.
Düşmüş peşine. Her uğradığı yerden sormuş onu. Hep bir saat, ya da gün önce, kalmış olduğu konaklara varıyormuş. Dev yaralıymış meğer, sürekli yaralarından söküp yenilediği sargılarını görmüş kız. Kaygısı daha da artmış. Yanına yardım alıp o karlı dağa çıkmak istemiş, kimse kimseler yardıma gönüllü olmamış. Zaman azalıyormuş, dev kan kaybediyormuş. Nice günler yarı aç, donma tehlikesi içinde yürümüş kız. Soğuk dağa varmış. Gökyüzünü kara bir bulut gibi sarmış bir kara kargalar ordusu karşılamış onu. Alçalıp yerlere tekrar yükseliyorlarmış. Bir ayine durur gibi...
Kız bu işareti sevdiğinin orada ve sonda olduğuna yormuş. Ancak koşmak istemesine karşın ayakları birtürlü kara batıp çıkmaktan koşamıyormuş.
Ve son...Bakmış dev orada ormanın ortasında, açıklık bir yerde, atının üstünde; sağ mı ölü mü belli değil. Hiç bir hareket belirtisi yokmuş duruşunda. Yanına sokulduğunda, yakınca bakmış kız, devin gözlerine. Devin yarasından duyduğu acıyla birlkte, derinlerde bir ova kadar geniş bir sevinç görmüş.
Hemen hayal gücü ile, sevdiğiyle kıştan sonra, gelen baharda, belki mayısta burada nutlu bir buluşma ümidi yakalamış. Devin öne düşmüş başını göğsüne kapatmış. Yüzünü, yanaklarını elleriyle ovmuş, zorlukla atından yere indirmiş, hayret dev gülümsemiş...
Kar yağmaya başlamış birden, tane tane, büyük bir boy aynasına düşer gibi, her kar taneciğini görmek olasıymış.
Aynı anda yükselen karga çığlıkları kızın yatağının yanıbaşındaki saatin alarmından soğuk zil sesleri olarak çıkmış. odanın, dairenin, binanın duvarlarına çarpmış.
Her görüntü, her ses, her duygu ya da imge kızın zihninden ve duygularından aynı hızla uçup kaçmış.
Bir düşmüş.
Hepsi bir düş.
Düşten iliklerine işlemiş, bulaşmış soğuğun izlerini hissetmiş şaşırarak.
Gerçek miymiş, düş mü?
Kız yanıtlamamış bu soruyu hiç bir zaman...
Gerçekle düşü küstürmeye razı olmamış gönlü...
Hem bakmış gün iyice açılmış.
Kendisini yollar çağırmakta.

Çok saygımla, Sayın Şair

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.