ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
onurumsun

onurumsun

20.12.2008 23:10:44

Sevgili dost önce şiirinizi, sonra hikâyesini ardından da tüm yorumları okudum ve Sevgili şairim Güldane DAL'IN yaptığı açıklama hepimizin dikkatle okuması gereken ( daha önce bir kaç kez okuyan biri olarak söylüyorum) aydınlatıcı bir bilgi.

Ne Maraş olayları, Ne Çorum olayları, ne Sivas olayları hiç bir zaman, hiç bir şekilde, asla ama asla unutulmaması gereken en önemli olayların başında olmalı. Nedenleri ve niçinler hakkında hepimizin durup düşünmesi gereken çok acı ama gerçek olaylar çünkü. Ülkemde Mezhep ayrımlarının insanları ne hale getirdiğinin en büyük kanıtıdır bana göre.

Ben alevi değilim ama alevi felsefesini benimsemiş biriyim. Çok yakın zamanda gerçekleşmiş bir olayı paylaşacağım sizin ile. Örnek olması açısından.

Sanalda ( ben olduğum ortama sanal diye bakmam, benim için olduğum her yer reeldir çünkü) Bir gruba katıldım. Eğitimciler adı altında açılmış bir yerdi. Çok dikkatimi çektiği için hemen girdim gruba. Baktım gerçekten çok özel kişiler var ve konuları yalnızca eğitim ve öğretim üstüne. Biraz okudum yazılanları sonra söze karıştım. Tarihten söz ediliyor falan der iken. Kendimi tanıttım. Grup kurucusu özelimden seslendi ve " abla hoş geldin aramıza ama önce size bir gerçeği açıklamam gerek sonra hayal kırıklığına uğramayın" dedi.
Nedir, diye sordum. ( Ben aleviyim ve burada var olan dostlarımın çoğu da alevidir. Sizin tanıtım yazınızı okudum sanırım siz Sünni siniz? Dedi. Evet doğru ama neden bana bunu söyleme gereği duydunuz anlamadım? Dedim.

Hem açıklama yaptı ( Önce gruba geliyorlar, sonra bizim alevi olduğumuzu öğrenince d, ipe sapa gelmez bir şeyler yazıyorlar ve hemen ayrılıyorlar" dedi. Çok şaşırmıştım. Bunun neden olabileceğini biliyordum ama yine de şaşkınlığıma engel olamamıştım.

Hemen " ben insanı insan olduğu için seviyorum. Onun düşüncesi, mezhebi, rengi, dini ne olursa olsun insan gibi insan olan her kişinin yanındayım" dedim altı yıl önce idi bu olay olalı. Ve biz o aile ile can dost olmayı bildik. Yeter ki bizler kendimizi insan olarak düşünüp kabul edebilelim.

Bu kadar yorumlardan sonra ben hiç bir şey söylemeden bu olayı paylaşmak istedim sizin ile. Çünkü geçmişte değil, bu gün bile hala ayrımcılığın en üst safhada olduğunun en büyük kanıtıdır.

Çok özeldi. Okunması ve gereken derslerin alınması gereken dizeler.

Kaleminizi kutluyorum ve hiç bir kimsenin hiç bir şekilde bu tür olaylara maruz kalmamsını diliyır, barış ve kardeşliğin düşüncelerimi ile başlayıp devem ettiğini hatırlatmak istiyorum.

Saygılar yüreğinize. Teşekkür ediyorum paylaşımınıza


Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.