Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Cevâî
Cevâî

Gazel-69

Yorum

Gazel-69

( 9 kişi )

0

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

1398

Okunma

Gazel-69

Gazel-69

Ümmü Gülsüm’ün "Bin Bir Gece" adlı şarkısının ilhamıyla...

Ol bâde-i nâbın leb-i dermân yazar bin bir gece
Kûyunda eşkin dîde-i giryân yazar bin bir gece

Gamdan mıdır meftûn-ı sevdâdan mı bilmem her neden
Cevrinle herdem gamze-i fettân yazar bin bir gece

Hatt-ı siyâhın gösterip müşk-i hatâsın bilmedim
Ol hâme-i derdden dil-i vîrân yazar bin bir gece

Şeh-bâz-ı ibret âhuvân-ı fikri sayd eyler iken
Cân yandırıp ol âteş-i müjgân yazar bin bir gece

Söz aç Cevâî gonca-i ra’nâ-yı ma’nâdan bu dem
Gülzârı nazm-ı cevher-i tâbân yazar bin bir gece

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (9)

5.0

100% (9)

Gazel-69 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gazel-69 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gazel-69 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL