Öylesine bir gün Ekinoksdan biraz sonra Yün eğiren kadınlar Ot kokusu Ve kelimesizliğin bitişiğinde Şık, süssüz
Ah deli tılsımlı şarkı Seviye döndün sırtını Parlak düşlere gebeyken hem de Şimdi hiç canın yanmaz mı?
Acıyı söyler dilim Hikâyeler anlatır Yeminler de eder Fakat yalansızlığı kuşanmışdır
Kutuları bohçaları tek yükü kelimeleridir dilimin Hepsini sarıp sarmaladım Deniz aşırı bir yolculuğa çıkmak için Kırık oklardan çok öteye Bir daha kırılmamak üzere Bir güz, dönerim belki Ekinoksun başladığı O verev çizgiye...
Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Tebdil-i mekanda ferahlık verdır. velev ki bu tebdil sarıp sarmalanmış kelimeler olsa da. Lakin uzun kalmamak lazım o denizaşırı ülkelerde. Buralarda bekleyenler olacaktır çünkü.
Benden öyle kolay kurtulamazsınız. Okumak ve yazmak fiilinden bir adım dahi uzağa atamıyorum ki ben? Çok teşvik edici, sarıp sarmalayıcı sıcacık bir yorumdu. Eksik olmayınız. Benim de okumadan bilmeden halini öğrenmeden rahat edemediklerimdensiniz. Teşekkürlerimle.
Benden öyle kolay kurtulamazsınız. Okumak ve yazmak fiilinden bir adım dahi uzağa atamıyorum ki ben? Çok teşvik edici, sarıp sarmalayıcı sıcacık bir yorumdu. Eksik olmayınız. Benim de okumadan bilmeden halini öğrenmeden rahat edemediklerimdensiniz. Teşekkürlerimle.
Okuduğunuzda bir metni yüzlerce kelimeye ev sahipliği yapar diliniz. Bu bakımdan otoyola benzetebiliriz de illa ki bir şeye benzeteceksek. Okuduğumuz her sözcük dilimizde iz bırakmaz. Amma velakin bazı sözcüklerin çok sıra dışı olmalarına da gerek yoktur, öyle sıradan da olabilirler, her gün, her yerde, ulu orta bir durumları da vardır üstelik.
Bir an bir şimşek çakışı yada baş dönmesi gibi….
Ancak bazen karşınıza çizgisi uzun sözcükler den biri çıkar. Şiir biter, yazı sonlanır, kitabın kapağını kapatırsınız lakin bir kelime dilinizin ucuna yapışmıştır. Onu dişlerinizle oradan almaya çalıştıkça o bulunduğu mevkiye iyice yerleşir. Sadece dilinizde mevzilenmez, oradan bir yol bulup hatıralarınıza gider; bir kaç hatıranın başını okşar sonra kendine bir yol bulup bilincinize uğrar.. Orada biraz oyalandıktan sonra, bu ona asla yetmez. Bulunduğu meskun mahalde huzuru bozulur çünkü meşrebi oynak bir kelime dilinizin ucunda nasıl sizi rahatsız etmişse bilincinizle kurduğu ilişkide de rahat durmaz. Kıpırdanır da kıpırdanır. onun yol almak isteyeceği nokta aslında aşikardır.
Bilinçaltınız!
Oraya giden yollar tehlikeli ve uğraştırıcıdır, üstelik bilinç denilen kapağı kaldırmak da o kadar kolay değil.
Ancak o kelime kararlıdır, üstelik inadım inat bir doğası vardır. inip bilinçaltına orayı şöyle bir karıştırıp bütün etekleri havalandıracak şiire evirilecektir.
Şiir aklın değil bilinçaltının eteklerinin havalanmasıdır.
''verev'' sözcüğü hep dikkatimi celbetmiştir. Karşılaştığıma sevindim.
Sadece bu sözcük için bile eyvallah
Tâli tarafından 7/9/2014 11:02:30 AM zamanında düzenlenmiştir.
Alenen söylemeliyim, sizinle iyi anlaşacağa benziyoruz. Çünkü böylesine detayları okşayıp yoklayan insanlar pek az etrafta. O sözcük benim için de özeldir. Kullanımı, verevinedir genelde. Yani bir iniş gidiş bitiş hızı gibidir anlamı. Fakat bir biçimi anlatır ki, yazılarımdan pek azında kullanırım onu da. Çünkü efsunu, tütsüsü kaçmamalıdır. Çok seviniyorum yazılarımı okuduğunuz için çok. Eksik olmayın emi sevgili Tâli?
Alenen söylemeliyim, sizinle iyi anlaşacağa benziyoruz. Çünkü böylesine detayları okşayıp yoklayan insanlar pek az etrafta. O sözcük benim için de özeldir. Kullanımı, verevinedir genelde. Yani bir iniş gidiş bitiş hızı gibidir anlamı. Fakat bir biçimi anlatır ki, yazılarımdan pek azında kullanırım onu da. Çünkü efsunu, tütsüsü kaçmamalıdır. Çok seviniyorum yazılarımı okuduğunuz için çok. Eksik olmayın emi sevgili Tâli?
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.