Allahdostu olanlara, Bütün sırlar ayan olur. Hak yoluna girmeyenler, Ömür boyu ziyan olur.
Makamınla sevinirsin. Endamınla övünürsün. Dost olarak görünürsün. Hepsi bir gün beyan olur.
Gümüşlerin, altınların, Sarayların ve hanların, Can içindeki canların, Bir gün elbet talan olur.
Bedenin yorulur, çöker. Herkes ayağını çeker. Ağaçlar yaprağın döker. Mevsim o gün hazan olur.
Tepeden bakarsın halka. Hayat geçer düşe, kalka. Gün gelir yürürsün hakka. Malın, mülkün viran olur.
Sabri Koca
Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
"Allah dostu olanlara, Bütün sırlara ayan olur. Hak yoluna girmeyenler, Ömür boyu ziyan olur"
Şiir güzel başlıyor. Ancak ikinci mısrada "sırlara" yerine "sırlar" yazsaydınız hece fazlası olmayacaktı. Üçüncü kıtada ise:
"Malların, davarların, Tarlaların, çayırların, Sarayların ve hanların, Gün gelir ki viran olur."
"Davar" ile "çayır" kafiyeleri güzel. Ancak "han" burayı sekteye uğratmış. Sonlardaki çoğul ekleri ve iyelik ekleri redif konumunda. Yani Çayır-ların, Davar-ların, Han-ların... redifler çıkınca uyak hatası ortaya çıkıyor. Düzeltilirse güzel olur.
"Bedenin yorulur, çöker. Herkes ayağını çeker. Ağaçlar yaprağını döker. Mevsim o gün hazan olur."
Kıtasının üçüncü mısrasında hece fazlası var. Yaprağını yerine "yaprağın" yazsanız düzelir.
Son olarak; "Tepeden bakma halka. Hayat geçer düşe, kalka. Bir gün yürürsün hakka. Malın, mülkün talan olur."
Bu dörtlüğün ilk ve üçüncü mısraları 7'li olmuş. Şiirin 8'li yapısını bozuyor.
Ve son cümle; Şiir kurgusu ve mesajıyla çok güzel. Bahsettiğim bölümler düzeltilirse tadından yenmez. Saygılarımla.
Ne güzel ifade etmissiniz duyguları,yüreğiniz çağlamış yine kalem yazmış,yürek sesinizi tebrik ediyorum.kaleminiz daim,gönlünüz huzur,Canınız canan la dolsun.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.