Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
cemil16
cemil16

GÜZEL KÖYÜM

Yorum

GÜZEL KÖYÜM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2260

Okunma

GÜZEL KÖYÜM

GÜZEL KÖYÜM

Birde benden dinle güzel köyümü,
Artvin,Ardanuç’a bağlıdır köyüm.
Eskiden Bice’ydi,şimdi Tütünlü,
Her yanı yemyeşil,allıdır köyüm.

Ardanuç’tan başlar köyün sınırı,
Sakılde’de biter Çonat Bayırı,
Solunda Yolüstü,sağda Beratlı,
Kızılcık’la İncilli’ye komşudur köyüm.

Eskiden kazaymış,bilenler bilir,
Eski ki reisler pek de sevilir,
Şevket Ağa dostluğuyla bilinir,
Çok fazla değerler vardır köyümde.

Aşık Bulani’yle Bestekar’ımız,
Köyümüzde milli aşıklarımız,
İkiside büyük kayıplarımız,
Çok ünlü ozanlar vardır köyümde.

Eski çınarları çoktan kaybettik,
Kaybettikçe değerini anladık,
Bütün ölmüşleri rahmetle andık,
Bazende hüzün vardır köyümde.

Sebzesi,meyvası dalında hası,
Meşhur yemeğidir lorla soğanı,
Kalardın,Sakılde serin yaylası,
Görülecek yerler çoktur köyümde.

Cemil GÖKDEMİR (Ardanuç’lu) 15.04.2011 BURSA

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Güzel köyüm Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güzel köyüm şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜZEL KÖYÜM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL