Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
YAKUP ŞAHİN
YAKUP ŞAHİN

DELİ DEVRE DOLAŞ DUR

Yorum

DELİ DEVRE DOLAŞ DUR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1147

Okunma

DELİ DEVRE DOLAŞ DUR

DELİ DEVRE DOLAŞ DUR



Kiminin arabası, villası,
Anaları öyle doğurmuş,
doğarken şanslı.onlar
Kimileri de yaslı.
Sen pazarda, diğeri sokakta
Avazın çıktığı kadar bağır.
Bir lokma ekmek,
bin avaz bağır.
Kimi gecekonduda yok tuğlası,
Onların da dedeleri,
şehit olandır doğrusu.
Kimi hava civa dışarıda
Kaynamayan kazanı, fos arkası.
Bir yaradılış, bir sebep,
Onun için verilmemiş Zürriyet
Belki niyet, belki kısmet
Kimi çözeyim, ömür geçiyor
Deli devre!..
Yetişemiyorum ağlayan kalbe.
Kiminin sırtında ok,
Çok çekmiş, çekiyor çok.
Baharı göremeyen çok…
Yok yok!
Dört köşe olmuş duvar,
Aşabilirsen aş.
Yapma sakın telaş, saki ol!
Olma kötü kul, hayal kur…
Deli devre. Dolaş dur..

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Deli devre dolaş dur Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Deli devre dolaş dur şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DELİ DEVRE DOLAŞ DUR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL