Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
Gelendostlu Ozan
Gelendostlu Ozan

Sessizlik Ülkesinde (5)

Yorum

Sessizlik Ülkesinde (5)

( 4 kişi )

2

Yorum

3

Beğeni

4,0

Puan

38

Okunma

Sessizlik Ülkesinde (5)



Mahkemeler suçsavar,
Sessizlik ülkesinde.
Fetvalar, günahsavar,
Sessizlik ülkesinde...

Fenne küsmüş, alimler,
Çağ sürgünü, talimler,
Ham softadır zalimler,
Sessizlik ülkesinde.

Herşeyde bir sığlık var,
Duyulmayan çığlık var,
Boyunlarda, yağlık var,
Sessizlik ülkesinde...

Meşhur külhanbaşılık,
Yaygın: Kanun dışılık,
Erdem bilmez, kişilik,
Sessizlik ülkesinde...

Çalışmayan, çalan var,
Rant yolunu bulan var,
Sözde, mehdi olan var,
Sessizlik ülkesinde....

Lüzumsuzdur, bilimler,
Hep sır kalan, ölümler,
Kuldan, kula zulümler,
Sessizlik ülkesinde...

Özcan İŞLER

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

75% (3)

1.0

25% (1)

Sessizlik ülkesinde (5) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sessizlik ülkesinde (5) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sessizlik Ülkesinde (5) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
11.12.2025 00:48:01
5 puan verdi
Şiiriniz, toplumsal yozlaşmayı ve sessizliğin hüküm sürdüğü bir düzeni sert ve çarpıcı bir dille eleştiriyor. Tekrar edilen “Sessizlik ülkesinde” ifadesi, hem ritim hem de güçlü bir ironi yaratmış. Özellikle “Her şeyde bir sığlık var, duyulmayan çığlık var” dizesi, toplumun içten çürümesini etkileyici biçimde yansıtıyor. Kaleminize sağlık; düşündürücü ve eleştirel bir eser olmuş.
Etkili Yorum
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
11.12.2025 00:13:35
5 puan verdi
Şiir, toplumdaki çürümenin ve suskunluğun nasıl birbirini beslediğini sert ve açık bir dille yüzeye çıkarıyor. Eleştirel, karanlık ve çarpıcı bir tablo çiziyor. Yüreğinize sağlık hocam. Saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL