Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
yakup simsek
yakup simsek

ELÎF LÂM MÎM SIRRI

Yorum

ELÎF LÂM MÎM SIRRI

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

46

Okunma

ELÎF LÂM MÎM SIRRI

ELÎF LÂM MÎM SIRRI

Elif, Lâm, Mîm dediler, Sır’dır Kâinât’ın özü,
Hakk’ı bilen ancak bilir, bu felekten hak sözü.
Sevdiklerin O Rab’de, kim bilir hangi mecliste,
Böyledir yazılmış hüküm, neylersin başka yüzü.

Eren’de erlik gizli, anlar ancak o Bilen kişi,
Aşk’ın sırrı, yananın gülüşü, hayatta yorucu işi.
Mürşidin yüzünde bir Nur var, sanma ki kolay erişilir,
Bedelini ödeyene açıktır, neylersin başka çıkışı.

Bu yanık gönül ister, o Cemâl’e yansın her anı,
Uğrunda kavrulsun ister, kaderinde yazan fermanı.
İster ki, Derya’ya gark olsun, bu damla olan canı,
Sır bilmek ne haddine, o denizde erisin insanı.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Elîf lâm mîm sırrı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Elîf lâm mîm sırrı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ELÎF LÂM MÎM SIRRI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL