Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
LOMAYI
LOMAYI

KISIR DÖNGÜ

Yorum

KISIR DÖNGÜ

( 3 kişi )

0

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

67

Okunma

KISIR DÖNGÜ

Artık sabahları ezanla uyanmiyor şehirler
Gecenin çığlıkları susturuyor minareleri
Kuşlar bile sessiz,çağlamıyor nehirler
Ve gökyüzüne serpilen zehir partekülleri.

Zaman,dünya hırsıında başiboş kalmış
Ay ve güneş dünyayi ortasına almış
Zaruret döngüsünde kendini salmış
Yıldızlar bu çağın insanına bela okuyor

Ol deyince olduran o kudretli sesten
Zaman zaman yankısı "Öl" gibi dönmüş
İnsan özünü unutunca üflenen nefesten
Kah deprem kah afat,kah felaket doğmuş.

Bir kıyam gerek amma insanlık uyuyor
Ne taş yerinde ,ne gökte sükün kalmış
Dua,mazlumun çatlayan dudağında duruyor
Zalim, onunda bir nefeslik gücünü çalmış.

Bir kısır döngü içinde tükettirilen zaman
İnsanlık,fıtratına uzak, istikametsiz yolcu
Bir köse başı takasa heba edilebilir iman
Ve o kutsanan,Kısır döngüye seçilen öncü.

B.uzuner
20.11.2025

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Kısır döngü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kısır döngü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KISIR DÖNGÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL