Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ÖNDER34
ÖNDER34

Dar gelir oldu

Yorum

Dar gelir oldu

( 5 kişi )

3

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

100

Okunma

Dar gelir oldu

Dar gelir oldu
Aldığım bu nefes
Gecenin zemheri soğuk sokağında
Uykum sürgünde gibi
Gelmez aratır bana
Gidip gelmeyen dünlerimi

Çare çaresiz sözler kifayetsiz
İsyan var gönülden
Adı karanlıkta sessiz çığlık
Sızar damarlarımda tüm hücrelerime
Üşür ellerim sırtıma attığım
O paltunun cebinde

Bakarım gecenin siyah göğün
Bugün kayıp olan ayı ile yıldızlarına
Yalnız kalmış renkli ışıklar ile süslü caddeleri

Pencerenin camı yok
O arka sokaklar da
Rüzgar alıyor içeri
Evsizlerin yuva dediği
Tüm metruk yapılar

Mevsimin zamanın gereği
Ocakta soğuk beyaz örtü
Düşmüş gökten yere
Isıtmaz üşüyen yüreğimi
Özlediğim o gelmeyen
İlkbahar ile yazı

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Dar gelir oldu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dar gelir oldu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dar gelir oldu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gelendostlu Ozan
Gelendostlu Ozan, @gelendostluozan
14.11.2025 18:15:27
Değerli şair!
Kendinize özgü yaratıcılığınızın derinliği ve güzelliğiyle bizi hep hayran bırakıyorsunuz.
Şiirlerinizi okumak her zama bir zevk.
Kelimeleri yerli yerinde kullanma yeteneğinize hayran kalıyoruz ve bize de şiir sanatının heyecan verici yolunda rehberlik etmeye devam etmenizi umuyoruz.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
14.11.2025 16:35:26
5 puan verdi
Şiir, yalnızlık ve yoksulluğun soğuğunu hissederek, kaybolan zaman ve gelmeyen umutla içsel bir boşluğu anlatıyor.

Keyifle okudum güzel bir şiir olmuş
Gönlünüze sağlık hocam saygılarımla.
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
14.11.2025 16:04:39
5 puan verdi
Şiir, yalnızlık ve çaresizlik duygusunu yoğun bir şekilde hissettiriyor; soğuk ve terk edilmiş şehir manzaralarıyla içsel üzüntü ve özlem etkileyici bir biçimde aktarılmış.
Yüreğinize sağlık hocam. Saygı ve selamlarımla, esenlikler dilerim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL