Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Ali Kardeş
Ali Kardeş

Yanılmak

Yorum

Yanılmak

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

39

Okunma

Yanılmak

Anlatıcı, hayatında insanlara sevgi ve güvenle yaklaşmış; onları aileden bir birey gibi, canından bir parça gibi görmüş. Ancak zamanla, bu sevgisinin ve güveninin karşılık bulmadığını fark etmiş. İnsanlar, göründükleri gibi çıkmamış; samimi olduklarını sandığı kişiler, aslında çıkarcı veya yüzeysel davranmış.

Her yanılgı, anlatıcıya bir ders olmuş. İnsanları ve ilişkileri daha dikkatle değerlendirmeyi öğrenmiş; kimseyi bedava olarak hayatının merkezine koymamayı, güvenini ölçülü vermeyi fark etmiş. Böylece, kaybettikleriyle değil, kazandıklarıyla, yani kendi öz değerleriyle kalmayı öğrenmiş.

Hikaye, güvenin değerini ve sınırını bilmenin, hayal kırıklıklarını olgunlukla karşılamanın ve gerçek değerleri anlamanın bir anlatımıdır.

Bazen sevince, bazı şeyleri görmezden gelirsin,
İşte bazen sevince, yanıldığını da göremezsin.
Ve bazen sevince, sevildiğini zannedersin,
Ve bir gün, belki geç olur, yanıldığını fark edersin.

Sevdiğinden eminsindir, bir süre sonra anlarsın,
Abinmiş gibi seversin, yanılırsın,
Kardeşinmiş gibi seversin, yanılırsın,
Annenmiş gibi seversin, yanılırsın,
Yarinmiş gibi seversin, yanılırsın,
Ablanmış gibi seversin, yanılırsın,
Dostunmuş gibi seversin, yanılırsın,
Babanmış gibi seversin, yanılırsın,
Arkadaşınmış gibi seversin, yanılırsın,
Canınmış gibi seversin, yanılırsın,
İnsanmış gibi seversin, yanılırsın,
Senin bir parçanmış gibi seversin, yanılırsın.

Hayatının merkezine koyar, yanılırsın,
İnsan olarak görür, yanılırsın,
Değerini hak ettiğini düşünür, yanılırsın,
Dostluğunu hak ettiğine inanır, yanılırsın,
Seni hak ettiğini düşünüp, yanılırsın,
Samimiyetine inanır, yanılırsın,
Sahte yüzüne kanar, yanılırsın,
Güvenir, yanılırsın,
Sahip çıkar, yanılırsın,
Destek olur, yanılırsın,
Samimi olur, yanılırsın,
İçten olur, yanılırsın,
Sevgini verir, yanılırsın.

Ve bunları yaşaya yaşaya anlarsın ki,
Onlar seni hak etmiyor, düşünürsün.
Onlar seni kaybederken, sen özünü kazanırsın.

Dostlar, yanılmak istemiyorsanız,
Herkese güvenmeyin, sizi seviyor zannetmeyin.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yanılmak Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yanılmak şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yanılmak şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL