Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Ali Asaf
Ali Asaf
VİP ÜYE

Ben Yalnızım

Yorum

Ben Yalnızım

4

Yorum

10

Beğeni

0,0

Puan

216

Okunma

Ben Yalnızım

‘‘Kaderim bu böyle yazılmış yazım
Hiç kimsenin aşkında yoktur gözüm
Bir yalnızlık şarkısı çalar içim
Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım’’
Hikmet Münir Ebcioğlu


*

Bir değil, bin yalnızlık şarkısı söylüyor içim
Betbahlığın, perişanlığın en ortasındayım
BEN YALNIZIM...


Gecenin karanlığı eşkiya gibi çökünce şehre
Aklıma da apansız sevdan geldi miydi bir de
Deymen gayrı saltanatıma...


Hani
O eski köy meydanlarını aydınlatan
Tek direkli, sönük ampüllü
Kendini ışıtmaktan bile korkan
Sokak lambaları vardır ya
İşte onlara benzer yalnızlığım...
Bırakın,
Bir değil, bin yalnızlık şarkısı söylesin dilim
Kime ne...


Uçsuz-bucaksız bir ummanda kaybolmuş
Yelkensiz
Küreksiz
Dümensiz
Başıboş bir tekne gibi yüreğim...
Ne yana gideyim?
Kime ne diyeyim?
Nasılsa yutacak beni dalgalar
Ve ben yalnızım...
Bırakın,
Bir değil, bin yalnızlık şarkısı söylesin dilim
Size ne?


Tarifsiz sızılar var bedenimde
Yüreğe saplı paslı bıçaklar misali
Sevdası hala içerimde
Çekip atsan bir türlü
Çekmesen bir başka...

‘’Söyleyemem derdimi ben kimseye’’

Ve ben yalnızım...
‘’Bırakın’’ dedim size!
Varsın,
Bir değil, bin yalnızlık şarkısı söylesin dilim...



Bursa,
16 Ağustos 2001

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ben yalnızım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ben yalnızım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ben Yalnızım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
CemalettinGÜRPINAR
CemalettinGÜRPINAR, @cemalettingurpinar
23.5.2025 20:49:54
Şiiri beğeni ile okudum. Çok etkileyici ve çok güzeldi. Nice şiirlere Devamını dilerim. Kaleminiz var ve daim olsun. Selamlar sevgiler saygılar.

Etkili Yorum
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
23.5.2025 17:56:26
Sevgili Ali Bey, şiirlerinizi özlemiştim, okuduğunuz ve hassasiyetle dinlediğim "Ben Yalnızım" da özlemimize deyecek gerçek şiirlerden birisiydi. Yorumda da hiç hata olmadı, müziğiyle birlikte hazla dinledim. Gönülden tebriklerimi ifade ile gözlerinizden öpüyorum. Allah'a emanet kalın. (Aksakal)
Etkili Yorum
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
23.5.2025 12:24:13
Siir, derin ve yoğun bir yalnızlık hissini çok çarpıcı ve içten bir şekilde anlatıyor. İç dünyadaki fırtınalar, çaresizlik ve terk edilmişlik duygusu satırlara güçlü bir biçimde yansımış. Yalnızlığın sadece bir durum değil, adeta içsel bir şarkı, bitmek bilmeyen bir melodi gibi sürekli var olması, insanın ruhundaki sarsıntıyı ve kırılganlığı gözler önüne seriyor.

Yüreğimde saklı, paslanmış bir yara,
Dokunulmaz, anlatılmaz, hep aynı feryada.
Umudu avuturken dalgaların sesi,
Kendi karanlığımda yalnızca ben sesim.

Tebrikler

Saygılarımla hocam
Kadir YILDIZ
Kadir YILDIZ, @kadiryildiz
23.5.2025 11:34:44
Harikaydı
Tebrikler bıraktım
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL