Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Berker ra na
Berker ra na

Şah mat hayatın hamlesi

Yorum

Şah mat hayatın hamlesi

( 4 kişi )

1

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

419

Okunma

Şah mat hayatın hamlesi

Satranç tahtasinda her şey yerli yerindeydi,
Aklımdan geçen hamle ile yaklaştım,
Tam şah diyecektim savunma çöktü,
Bir anlık boşluk…Ve sonra kaybolup gitti.

Pes demedim.
Kıvrak bir hamle.ile devam edip yeni yollar düşümdüm,
Eksik kalan her an, bir sonraki taşla yeniden tamamlanırken,
Gülüşlerim savunma, hahahahalarım ise saldırıydı bir nevi.

Epey zordu ama ardından gelen
Sadece oyunda degil. hayatta da anlam kazanan bir zaferdi
Satrançta kaybolan bir fırsat. yeni bir şansa dönüşürkenm
Hayatın ta kendisi kazanmış oldu.
...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Şah mat hayatın hamlesi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şah mat hayatın hamlesi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şah mat hayatın hamlesi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Güney
Güney, @issiz-siir
1.4.2025 00:10:34
İyi bir santranç oyuncusu olarak şiirdeki her hamleyi görüyorum 😀, yine farklı bir konu işlemiş kalem. Keyifliydi 🙂

Güney tarafından 1.4.2025 00:12:49 zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL