Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Nrdeniz
Nrdeniz

Beyazlar İçinde Gümüş Gerdanlık

Yorum

Beyazlar İçinde Gümüş Gerdanlık

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

518

Okunma

Beyazlar İçinde Gümüş Gerdanlık


Beyazlar içinde gümüş gerdanlık,
Aynı ayın doğuşu mudur kader?
Saç tellerinde yağmur gibi ayn
Ve hüsran ile keder
Ve hüsran ile kader
Ve yaldız süslemeli deniz,
Ne der bizlere deniz;
Beyazlar içinde giyinik,
Ve yoksullaşmış bedenler,
Biri doğarken
İkisi ölür…
İnsan iki kişi olunca ölür…
Beyazlar içinde gümüş gerdanlık,
Aynı ayın doğuşu mudur kader?
Aynı günün ötüşü mü?
Bu ıssız diyarın beyazı,
Ölüm örtüsü gibi üzerimizde,
Her yer beyaz,
Her yer beyaz!
Nasıl bir çaresizlik bu elimizde!
Aynı ayın doğuşu,
Aynı gecenin ölümü,
Her biri birer karanlık
Ve gümüş bir gerdanlık ömrümüzde!

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Beyazlar içinde gümüş gerdanlık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Beyazlar içinde gümüş gerdanlık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Beyazlar İçinde Gümüş Gerdanlık şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL