Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
ASİL MAVİ
ASİL MAVİ

Alâ sevda

Yorum

Alâ sevda

( 4 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

1486

Okunma

Alâ sevda

Gözlerin de midir ?
Yoksa saçlarında mı’dır cenneti âlâ !.
Oysa yüreğin istanbul gibi,
Her sokağında ayrı bir belâ.
Bakışların şol bir ırmak,
Akıyor sanki arş’ı âlâ’ya.
Ey aşkın varlık sebebi,
Sen bu kadar seviliyorken,
Nasıl varacaksın hüdâ’ya..
Hayalin mihrâb-ı oldu, mavi duvarlarımın..
Gülüşün tecellîsi oldu duâlarımın...
Yokluğun cehenemi yaşatıyorken,
Varlığın cenneti âlâ...

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Alâ sevda Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Alâ sevda şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Alâ sevda şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL