ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çin’de Anadolu sergisi

Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri ile İstanbul Arkeoloji müzelerine ait 121 eser yer alacak

2.11.2013

Çin’de Anadolu sergisi

Çin’de Şanghay Müzesi’nde, Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri ile İstanbul Arkeoloji müzelerine ait 121 eserden oluşan “Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ’dan Osmanlı İmparatorluğu’na” sergisi 18 Kasım’da açılıyor

Anadolu’nun binlerce yıllık tarihini ve zengin kültür birikimini Çin halkına tanıtmayı amaçlayan “Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ’dan Osmanlı İmparatorluğu’na” başlıklı sergi, 2013 Çin’de Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında 18 Kasım 2013’ten 20 Şubat 2014 tarihine kadar Çinli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” etkinlikleri kapsamında, 20 Kasım 2012-20 Şubat 2013 tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müzesi’nde düzenlenen, “Çin Hazineleri” sergisi yoğun ilgi ve beğeniyle karşılanmıştı. Çin tarihinin yaklaşık 5 bin yıllık dönemini kapsayan zengin kültürel mirasının seçkin örneklerinin yer aldığı sergide, aralarında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Çin’in “ölümsüz ordusu” terracotta askerlerinin ve Yasak Kent Müzesi’nde korunan imparatorluk ailesine ait özel koleksiyonun da bulunduğu toplam 101 adet eser teşhir edilmişti. Bu kez Osmanlı, Roma ve Hitit dönemlerine ait eserler Çin’de sergilenecek. “2013 Çin’de Türk Kültür Yılı” kapsamında açılacak, Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri ile İstanbul Arkeoloji müzelerine ait 121 eserin yer alacağı sergide eski tunç çağına ait mızrak uçları; Hitit dönemine ait damga mühür ve tabletler; Helenistik ve Roma dönemlerine ait tanrıça ve imparator heykelcikleri; Osmanlı dönemine ait kılıç ve miğfer gibi objeler; kaftan, sorguç, yazı takımları, Kuran-ı Kerim ve mahfazaları ile halı ve seccadeler sergilenecek.

kaynak:habertürk

Yorumlar
"Çin’de Anadolu sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çin’de Anadolu sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.