ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Vazo Yerleştiren Kız'a 3 milyon 280 bin lira

Osman Hamdi Bey'in müzayedeye çıkan Vazo Yerleştiren Kız adlı eseri vergileriyle beraber 3 milyon 280 bin TL'ye alıcı buldu

17.12.2012

Vazo Yerleştiren Kız'a 3 milyon 280 bin lira

Türk resminin en önemli isimlerinden, müzeciliğin kurucusu arkeolojinin öncüsü "Kaplumbağa Terbiyecisi"nin ressamı Osman Hamdi Bey’in "Vazo Yerleştiren Kız" adlı tablosu dün Artam Antik A.Ş tarafından düzenlenen 275. müzayedede vergileriyle beraber 3 milyon 280 bin TL’ye satıldı.

YOĞUN KATILIM

1 milyon 800 bin TL’den satışa çıkan 1883 tarihli 47’ye 25 santim ölçülerindeki "Vazo Yerleştiren Kız" müzayede salonunda bulunan koleksiyoner Seher Aydınlar tarafından büyük bir çekişme sonucunda satın alındı. Swissotel’de saat 14.00’te başlayan müzayedeye katılım oldukça yoğundu, yaklaşık 500 kişi müzayedede yer aldı. Müzayedede Türk resminin önemli isimlerinden Hasan Rıza’nın "Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a Girişi" tablosu 1.260.000 TL’ye satıldı. Oryantalist sanatçı Alberto Pasini’nin ise "Pazaryeri" adlı tablosu 1.150.000 TL’ye alıcı buldu. İbrahim Çallı’nın "Natürmort" tablosu 270 bin liradan, Süleyman Seyyid’in "Çilek Dalı" konulu natürmort tablosu ise 98 bin liradan alıcı buldu. Ayrıca Halil Paşa’nın "Vazodaki Manolyalar" tablosu 100 bin liraya, Hikmet Onat’ın "Anadolu Hisarı Sırtlarında" adlı yağlı boya tablosu 160 bin liraya satıldı.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Vazo Yerleştiren Kız'a 3 milyon 280 bin lira" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Vazo Yerleştiren Kız'a 3 milyon 280 bin lira ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.