ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İşte Eurovizyon'daki Yarışma Sıramız!

Azerbaycan’ın ev sahipliğini yaptığı “Eurovision 2012” şarkı yarışmasının kura töreni bugün Bakü’de gerçekleştirildi.

20.3.2012

İşte Eurovizyon'daki Yarışma Sıramız!

Buna göre Türkiye Eurovision yarı finalinde 13. sırada sahne alacak.

Kura töreninde, 22 ve 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek yarı final elemelerine katılacak 36 ülkenin, "Bakü Crystal Hall"de sahneye çıkış sıraları belli oldu.

22 Mayıs’ta birinci yarı finalde çıkacak ülkeler sırasıyla, Karadağ, İzlanda, Yunanistan, Letonya, Arnavutluk, Romanya, İsviçre, Belçika, Finlandiya, İsrail, San Marino, Kıbrıs, Danimarka, Rusya, Macaristan, Avusturya, Moldova ve İrlanda oldu.

24 Mayıs’daki ikinci finalde sahne alacak ülkeler ise sırasıyla Sırbistan, Makedonya, Hollanda, Malta, Belçika, Portekiz, Ukrayna, Bulgaristan, Slovenya, Hırvatistan, İsveç, Gürcistan, Türkiye, Estonya, Slovakya, Norveç, Bosna Hersek ve Lituanya şeklinde oldu.

26 Mayıs’taki finalde ise İngiltere ilk sırada yer alacak. İtalya 10., Azerbaycan 13., İspanya 19., Almanya 20., Fransa ise 9. sırada sahne alacaklar.

Finalde yarışacak diğer ülkelerin sıralaması ise yarı finallerdeki oylama sırasında belli olacak.

TRT Müzik Kanal Koordinatörü İsmail Güngör yaptığı açıklamada, "Az önce kura çekimi yapıldı. 24 Mayıs’da 13. sırada yarışacağız. Sıramızdan çok memnunuz. Kardeş ülke Azerbaycan’da finalde 13. sırayı çekti. Bunda bir hikmet var diyoruz. Her iki ülkeye de başarılar diliyoruz. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.3.2012 14:35:03
Yarışmayı temsil eden ülkenin şarkısı da kendi kültürünü yansıtmalı bence.Müzik evrenseldir derken başka ülkelerin dillerinde yarışmaya katılmayı kasdetmiyor.Tınısı önemli olan.O ülkenin kültürünü yansıtmasıdır önemli olan.İngilizce evrensel bir dil olarak kabul edildiğinden midir nedir şarkılar ingilizce oluyor ?Manda ve himayelerin birer birer sonlandırılıp özgürlüğe kanat açılmaya çalışıldığı bir dönemde kendimizi yabancı dillerde temsil etmek niye?Lütfen dilimizi Uluslar arası arenalarda da yankılandıralım.İşte ozaman yarışmış oluruz diğr ülkelerle...


Yorum Yapın

İşte Eurovizyon'daki Yarışma Sıramız! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.