ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Zambak Çocuk Tiyatrosu İzmir'de

Zambak Çocuk Tiyatrosu, Edirne’den Kars’a düzenleyeceği turneyle çocuklara sahneden, iyi insan olma mesajı verecek.

5.1.2012

Zambak Çocuk Tiyatrosu İzmir'de

Geçen yıllarda iki sezonda 300 bin çocuğa ulaşan tiyatro, bu yıl perdelerini “Papi’nin Maceraları” adlı oyunuyla açıyor. Geçen yıl 166 bin öğrenciye ulaşan oyunu, bu yıl yaklaşık 200 bin öğrencinin seyretmesi hedefleniyor. Oyun, turne kapsamında İzmir’in Torbalı, Narlıdere, Kemalpaşa ve Gaziemir ilçelerindeki çeşitli yerlerde sahnelecek.

Tiyatro grubu, "Başkasının mutlululuğu, bizim mutluluğumuzdur" ana fikriyle yola çıkıyor. Oyunlar, kuklalar ve Papi’nin canlı maskotundan oluşuyor. Papi, çocuklara sorumluluk, özür dileme, arkadaşlık, çalışkan olma, verilen sözü tutma, saygılı olma, iyilik yapma, yardımsever olma ve dürüst olmayı öğretiyor.

Masraflarının tamamı Zambak Yayınları tarafından karşılanan oyunla çocukların hem eğlenmesi hem öğrenmesi amaçlanıyor. Hedef kitle ise devlet okulları ve özel eğitim kurumlarında okul öncesi, 1. ve 2. sınıf öğrencileri. Yaklaşık 45–50 dakika süren oyuna çocuklar da dahil oluyor ve çeşitli hediyeler veriliyor.

Bu sezon ilk perdesini İstanbul’da TÜYAP Kitap Fuarı’nda açacak olan Zambak Çocuk Tiyatrosu, Edirne’den Kars’a kadar ülkenin büyük bölümünde çocuklara ulaşacak. Ayrıca Vanlı çocuklar için özel kurulacak bir çadırda da oyun sahnelenecek. Depremzede çocuklar, üç gün sürecek etkinliklerde eğlenceli saatler yaşayacak.

Yorumlar
"Zambak Çocuk Tiyatrosu İzmir'de" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Zambak Çocuk Tiyatrosu İzmir'de ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.