Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Hüzünlü peri
Hüzünlü peri

KENDİMLE YENİDEN TANIŞMAK...

Yorum

KENDİMLE YENİDEN TANIŞMAK...

2

Yorum

14

Beğeni

0,0

Puan

418

Okunma

KENDİMLE YENİDEN TANIŞMAK...

KENDİMLE YENİDEN TANIŞMAK...



Can gittiğinde, dünyamın tam ortasında büyük bir sessizlik çöktü. O sessizlik ki, ne bir kelime, ne bir nefes sığdırabiliyordu içine. O an anladım ki, o giden sadece Can değil; beraberinde yıllarımı, umutlarımı, küçük küçük mutluluklarımı da almıştı. Kapanan kapının arkasında kalakalmıştım ben; içine doğru bakan, ürkek ama dimdik bir kadın.

İlk günler, aynalar düşman gibiydi. Gözlerimde bir yabancı vardı; gözlerim bana bakıyor ama ben ona bakamıyordum. "Bugün senin günün," dedim kendime, yine de inanamıyordum. Her sabah o cümleyi tekrarladım; sanki büyülü bir mantraymış gibi. Zaman zaman, sanki Can yanımdaymış gibi hissettim; sesini, o o huzurlu nefesini.

Gecelerim uzun, düşüncelerim karmaşıktı. Yalnızlık, önce en büyük düşmanımdı. Ama zamanla, yalnızlıkla barışmayı öğrendim. Onunla sohbet etmeye, içimdeki acıları dışa vurmak için kelimeler aramaya başladım. Kendime anlattım o kadar çok hikaye ki, bazen şaşırdım: “Bu kadını hiç tanımıyordum!” dedim. Kendi gölgesinde kaybolmuş, kaybettiği benliğini arayan bir kadın… İşte o gece başladım kendimle yeniden tanışmaya.

Kendimle konuştum; özür diledim, kırgınlıkları sildim, geçmişin tozlu sayfalarını açtım. Can’la yaşadığımız anılar, kimi zaman acı, kimi zaman tatlı, hepsi beni ben yapan renklerdi. Sarıldım kendime, geçmişimle barıştım. O an anladım ki, Can’ın gidişi beni değil, ruhumun uyanışını getirmişti.

Yalnızlıklar arasında, özsaygımı ve iç huzurumu bulmaya başladım. Kendimi keşfettim; hayallerim, korkularım, umutlarım... Onları sakladığım o derin kuyudan çıkarıp gün ışığına çıkardım. İlk kez, hayatı sadece Can’ın gölgesinde değil, kendi ışığımda görmeye başladım.

Şimdi, her sabah aynaya baktığımda ona gülümsüyorum. Çünkü biliyorum; en sağlam dostum kendimim artık. Kendi sesimle dans ediyor, kendi hikayemin kahramanı oluyorum. Ve korkusuzca yaşıyorum, çünkü kendimi buldum.


Peri Feride ÖZBİLGE
11.08.2025

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kendimle yeniden tanışmak... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kendimle yeniden tanışmak... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KENDİMLE YENİDEN TANIŞMAK... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Tamer Umut
Tamer Umut, @ervh-ifirkat
11.8.2025 12:38:41
bir önceki gün yazdıklarınızla, kendinize doğru başlattığınız içsel yolculuğun ip uçlarını vermiştiniz ve bir milad olarak düşülmüştü tarihe o gün. insanın kendisiyle hesaplaşabilmesi üstesinden gelinebilecek en zor şeylerden birisi galiba. yolculuğunuzun aynı inanç ve kararlılıkla sürüp gitmesi dileklerimle.
tebrik ediyorum. selam ve saygılarımla
Dağcıı
Dağcıı, @dagcii
11.8.2025 12:20:53
kendini bulmak, tanımak en zorudur. ne mutlu kendinizi yeniden dogmus gibi hissediyirsunuz.
tebrikler
saygilar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL