İnsan hayatında iki feci olay vardır: biri insanın çok istediği şeyi elde edememesi, diğeri de etmesidir. george bernard shaw
Averroes
Averroes

Cin Düğünü

Yorum

Cin Düğünü

( 2 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

192

Okunma

Cin Düğünü

Cin Düğünü

Rüyalarım

Büyüklerimiz hep der ki yatağın içinde bir şey yemeyin,gece korkuturlar. Bildikleri bir şey var ki tembihliyorlar. Açlıktan kan şekerim düşünce bir anlık gaflete düşüp ekmek arası bir şeyleri atıştırıverdim. Ekmek de biraz bayat olunca kırıntıları düşmüş yatağın içine. Yattım Allah kaldır beni nur içine daldır beni. Daldık dalmasına da göle dalmışız. Dipsiz göl. Göl nerde? İnek içti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Ben nerdeyim? Bir yaylaya çıkıyorum. Çıkarken karşıma bir ev denk geldi. Bakınca pencereden içeri kadının teki doğum yapıyor. Başında da al karısı, musallat olmaya çalışıyor. Birden bana dönüp: “Ayıp değil mi doğum yapan kadını izlemek namussuz.” diye bağırıyor. Haklı. Biraz daha yukarı çıkınca karşıma iyeler çıkıyor. Çay iyeleri. Kolay gele bacılar. Yaylada düğün var,döner dağıtıyorlar;bitmeden yetiş diyorlar. Döner bitmesin diye koşarak çıkıyorum. Meğer cin düğünü varmış. Burası Karadenizmiş. İyi de ben Karadenizi sevmem,Karadenizli insanları da sevmem. Öyleyse Karadenizli cinleri de sevmem. Zaten çok sinirli oluyorlar. Yine de bi görünmek lazım,ayıp olur. Soğan ve sarımsaktan döner takmışlar. Pilav üstü. Bol yanık kokuyor. Sarma ve baklavayı da evde yapmışlar hazır almak masraflı oluyor diye. Bizim cinli gelin hanım kır düğünü istiyormuş. Ömrümde bi kere evleniyorum zaten diye damadı borca sokmuş. Damadın anası çok kızsa da kız evi naz evi. Yandaki cin teyzeler dedikodu yaparlarken öğrendim. Her âlemde var demek ki dedikodu. Âlem demişken burada kimler kimler var. Nebbaşlar,karabasanlar,demirkıynaklar,emegenler,karakorşaklar... Gayptan haber almaya çalışan birkaç cinci hoca bile davetli. Yiyip içtikten sonra hafakanlarla halaya kalkıyorum. Ayakları ters olunca uyum sağlayamayıp yerime geçiyorum. Takı takmadan gitmek olmaz. Cebimde iki yüzlük varmış. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Birden yatağımdaki kırıntılar canlanıyor karşımda. Hesap soruyorlar bana. Bok boğazlı diye hakaret ediyor biri. Düğünde tatsızlık çıkarmayalım diyorum. Haklısın diyip hep beraber bir hatıra fotoğrafı çekiliyoruz. Felaklar,naslar,yasinler okuyarak uyanıyorum. Dudağım uçuklamış. Ekmeği 3 defa öpüp alnıma koyuyorum. Yallah cinler yallah,kış kış cinler kış kış.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Cin düğünü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Cin düğünü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Cin Düğünü yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL