Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER

Elimde Değil

Yorum

Elimde Değil

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

405

Okunma

Elimde Değil

"Elimde değil", diyorsun sürekli, o zaman tutabileceğin, bırakabileceğin, uzanabileceğin, bir hamlede itebileceğin başka bir uzuv bul kendine.

İstediğinde kaldırabileceğin, istemediğinde indirebileceğin ellerinden daha güçlü bir ruhun var bilmem farkında mısın?

Bakma parmaklarının, tırnaklarının, bileğinin, kaslarının olmayışına. Yüreğini arkana alırsan eğer; güçlü bir halterci, hiç bir problemi karmaşık ağlarına hapsetmeyen panter gibi bir kaleci, her türlü karşı atağı tuşa getirebilen bir güreşçi, önüne konan bütün engellerin üzerinden atlayabilen bir atlete dönüşür ruhun.

Ellere değil önce kendine güven. Herkes yolda bırakabilir ama yüreğinin direksiyonu sende olursa çıkmaz yola değil mutluluğa ani bir manevra yapabilirsin.

Yanında herhangi birinin olması yalnız olmadığın anlamına gelmez eğer sana herhangi birinden farksız davranıyor, üzüyor ve değersiz hissettiriyorsa yine teksin.

Sevgiyi önce kendi toprağına ek, gözyaşlarınla değil umutla büyüt. Gelecek çok çabuk geçmişe dönüşüyor. Geçmişe çare yok ama gelecek ellerinde lütfen avuçlarından boşa akıp gitmesine izin verme.

Hayat sen kucak açarsan sana adım atar. Koşmadan önce güzel bir adım at lütfen gerisi inan çok kolay.




Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Elimde değil Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Elimde değil yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Elimde Değil yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci, @ahmetzeytinci
12.4.2023 19:14:19
Hayat çok anlamlı aslında. Bazı şeyler elimizde olmasa bile, bazıları da bilgimiz ve yeteneklerimiz ile gelişiyor ve başımıza geliyor... Biz elimizden geleni yapalım, gerisini de Rabbim tamamlar O'na tevekkül edelim... Kutlarım Aysel Hanım...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL