Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
Tema Yayınları

Tema Yayınları

• Tema Yayınları Kitapları | • Tema Yayınları İletişim Bilgileri | • Tema Yayınları Hakkında Bilgi
Sitemizde Tema Yayınları isimli yayınevine ait Toplam 75 kitap bulunuyor.
Ahmet Mithat Efendi

Tema Yayınları

Gönlüne bilim merakından başka bir ilgi girmemiş Suphi Bey, bu ilgisini tatmin için dünyanın en kuzeyine gitmeye karar verir. İnsanlar arasında adı zaten deliye çıkmış olan bu bilim aşığının, o dönem için biraz Donkişotvari sayılabilecek bu yolculuğunda ona eşlik edecek bir Sancho Panza da hazırdır: Hicabi Bey. Artık yapılması gereken tek şey rotayı kuzeye ayarlayıp sürekli yol almaktır. Bu yolcul..»»
Stefan Zweig

Tema Yayınları

Bir tanrıydım o akşam. Fakat yükseklere kurulu tahtımdan, yaptığım işlere kayıtsız kayıtsız bakmıyordum. Kullarımın arasında tatlı, iyicil tavırlarla duruyor ve muhayyilemin gümüşi bulutları arkasından onların yüzlerini görüyordum. Solumda bir ihtiyar oturmaktaydı. Benden fışkırmakta olan o parlak iyilik ışığı buruşuk alnındaki kırışıklıkları giderip cilalamış, gözlerini..»»
Stefan Zweig

Tema Yayınları

Kendisinden yardım isteyen kadını soğuk ve kibirli bulduğu için reddeden bir doktorun, anlamsız hırsı ve öfkesinden dolayı pişman olmasıyla yaşadığı duygu savaşının anlatıldığı bir kitaptır “Amok Koşucusu”. “Amok?.. Hatırlıyor gibiyim… Malezyalılarda bir çeşit sarhoşluk…” “Sarhoşluktan fazlası… Bir çılgınlık… Bir çeşit köpek kuduzunun insani biçimi… Karşılaştırılması başka hiçbir alkolik zeh..»»
Maksim Gorki

Tema Yayınları

1905 yılı Çarlık Rusya’sı için çok sıkıntılı geçti. 1917’deki devrimin ayak seslerinin çok net bir şekilde duyulduğu bu yıl, Rusya’da çok önemli olaylar cereyan etti. Maksim Gorki, 1906 yılında kaleme aldığı, toplumcu gerçekçi edebiyatın ilk örneklerinden sayılan “Ana” adlı yapıtıyla 1905 yılının çalkantılarını ustalıkla resmetti. Rus köylülerinin ve işçilerinin ağır yaşam şartlarını, çarlık rejim..»»
Recaizade Mahmut Ekrem

Tema Yayınları

Edebiyat tarihimizde, ilk gerçekçi romanımız olarak kabul edilmesiyle bir kilometre taşı teşkil eden bu eseri Recaizade Mahmut Ekrem, 1889’da yazmış; 1896’da ise “Servetifünun” dergisinde tefrika ettirmiştir. Yazar, roman kahramanı Bihruz Bey’in şahsında Batılılaşmanın özünü bırakıp yalnızca kabuğunu taklit eden kimseleri alaylı bir dille anlatır. Kahramanın alafranga görünme sevdası içinde düş..»»
Stendhal

Tema Yayınları

Stendhal'in ilk romanı olma özelliğini taşıyan bu eser, 1827 yılında yazılmıştır. Yazar, eserinde yalnızca karmaşık karakter analizleri yapmak istemez aynı zamanda Fransa'da dönemin davranış biçimini de gözler önüne sermek ister. İki kuzenin birbirlerine karşı duydukları imkânsız aşk, çağın sınıf farkı düşüncesi ve dramatik bir sır nedeniyle ızdıraplı bir hâl almıştır. Yazarın, bu eseri hakkında a..»»
Maksim GorkiJosef Stalin

Tema Yayınları

Gorki, “Artamonovlar”ı 57 yaşında kaleme almıştı. Bu sırada Rusya’da devrimin ve savaşların yol açtığı karışıklıklar sona ermiş, yeni dünya için umutlar yeşermişti. İşte Artamonovlar, bu yeni dünyaya dair umutların yeşermesinden önce, tipik bir Rus ailesi olarak, köleliğin kaldırılmasıyla kendi yağında kavrulmaya başlamış, kapitalist ilişkilerin baş göstermesiyle zenginl..»»
Jaroslav Hasek

Tema Yayınları

“Şvayk, giyin hadi! Sorguya çekileceksin.” Şvayk cevap verdi: “Başüstüne, hemen gideyim ama korkarım bir yanlışlık var, sorguya gittim daha önce çünkü, kapı dışarı ettiler beni. Yine korkarım ki buradaki baylar benim üst üste iki kez sorguya gittiğimi, kendilerinin ise ihmal edildiklerini ve hiç çağrılmadıklarını görerek kıskançlığa kapılmasınlar.” Gardiyan tam da Şvay..»»
Halid Ziya Uşaklıgil

Tema Yayınları

Annesinden nefret eden ama yine de onun yolunu takip eden Bihter… Hiçbir şeye bağlanmayan, hayatın manasını eğlencede arayan Behlûl… Kızlarının gençliğine düşman ve yaşlanmayı acı bir kader olarak gören Firdevs Hanım… Hayatını çocuklarına adamış fakat ikinci bir bahar hevesine kapılan Adnan Bey… Sevdikleri bir bir elinden alınan ve yapayalnız kalan Nihal... Saf bir aşkla kendini ölü..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   5   6   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız