ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Aksakal

Aksakal

13.9.2018 11:44:18

13 Eylül 2018 Perşembe 11:33:58
Geleneklerin, göreneklerin toplum hayatında elbetteki önemli, yadsınmaz bir yeri vardır.Bazen kanunların zayıfladığı yer ve hallerde bunlar kanun yerine geçerler. Ancak insanımızın cehaleti, okumamakta, öğrenmemekte ısrarı; zamanı, günü dahi kavramaya yetmemektedir. Çoğu zaman bu gelenek, görenekler ahlâk, hattâ din yerine kaim kılınmakta ve bunu yapanlar çoğu zaman dinî bir uygulamayı yaptıklarını sanmaktadırlar. Oysa burada ne menfaatler, ne zaaflar rol oynamakta, son Osmanlı Kanunu Mecelle'nin dahi "Ezmanın tegayyürü ile ahkâm tebellür eder..." yani; "zamanın değişmesi ile hükümler yeniden belirlenir..." hükmü göz ardı edilmekte, menfaatin, zaafların (buna bağlı ağalık) hükümleri yürürlüğe sokulmaktadır. Bu maalesef okumaktan , öğrenmekten kaçmanın zaafı, özrü ve özellikle de fakirler üzerinde oynanan, bu devirde dahi devam edegelen mütegallibe tasallutudur. Bu devre kadar engellenememesi de maalesef devletimizin siyası zaafıdır. Güzel ve yerinde şiiriniz bana bunları hatırlattı ve yazmağa mecbur bıraktı. Tebriklerimi, sağlık dileklerimle ifade ediyorum...(Aksakal)


Aksakal tarafından 9/13/2018 12:02:37 PM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.