ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Sarhoşluk kusur yaratmaz, kusurları açığa vurur. Seneca Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Şükran AY

Şükran AY

24.10.2013 07:02:32



Derin manalar ki...yüzeyde bulunmaz değil mi hocam.Kelimelerin sadece kapı görevi gördüğü o kelimelerden geçtikten sonra uzun koridorların, merdivenlerin belki de inildiği o boşlukta nefeslenir asıl şiir.Hatta derim ki kelimenin o görünen ilk anlamında aramak ne büyük gaflettir.Kimi burada arar göründüğü şekliyle okur, göründüğü şekliyle algılar.Algılanmasını ister.Oysa şiir kelimelerin bilinen anlamından çok....kelimelerin yan yana getirilmesinden doğan o ortak derinlere iniş yolunun, güzerhanının oluştuğu yerdir.

Aşk tahtında üstad ne der bilirsiniz ;

AŞK TAHTI

şiir bir tuğlacının düşürdüğü tuğlanın yere düşmesinde değil havada asılı kalmasındadır.


yani bir şeyi anlatması da çok beklenmez...oo boşluğu o halet-i ruhiyeyi, o olguyu, o hissedişi, o duyguyu, o duyumsayışı, duyumsatışı sezdirmektir en çok şiiir.Bir sonucu anlatmaz, bir şeyi ispatlamaz, kimseye borcu da yoktur, alacağı da sadece kendini anlatır şiir.

Bir renkten, bir gözlemden, bir bilgiden, bir düşünceden, bir histen geçen şiir şairin özel dünyasına sirayetinden sonra oo dünyaya giren her türlü maddi, manevi ne varsa şekil değiştirerek bambaşka bir kimliğe bürünmesi ve bu kimlik uyarınca okurunda yarattığı depremdir, bir şimşek çakımı zaman süresince...aniden parlayıp geçivermedir...gözünüzü alır kararır sonra ortalık, o ışıkta ne gördüğünü düşündürendir şiir, hissettiren....


Sabah sabah ben de :)))

Velhasıl,

Haklı düşüncenize yürekten katılıyorum.Selam ve saygılarımla.








Şiir Bilgi

Gül Şehri

Gül Şehri

Şiir Yazmak (Söz)


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.