ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
dağ gülü

dağ gülü

5.8.2012 14:13:48

Yeni yetme algıyla hırslanıp da dövmeden
Öğrenerek bilmeden tarihini sevmeden
Milletin geçmişine sataşıp da sövmeden
Asla zangoç olanı pohpohlayıp övmeden
Bir an bile unutma Türklükteki öz benim


Ehl-i iman gözünde ormanlarda yeşil dal
Yüce dağlarda keven olsam da yanımda kal
Tutma kendini, korkma; nefsini hoşluğa sal
Düşme sakın zillete düşmanın içine dal
O elinde tuttuğun tüfeğinde gez benim

Hayranlık ötesiydi duygularım, okudukça içine çeken duygularınız, olağanüstü hassasiyet ve özenin ürünüydü. İmanlı olmak, aciziyetini bilmek bir o kadar da dünyevi yaşamda iman gücüyle bir dağ gibi durmaktı bunu adı. Hakk'ın huzurunda eğilen, hatta yerle yeksan olan gönül, şerlinin karşısında bir o kadar güçlü olmazsa kulluğunu ispat etmekte zorlanır. Allah (cc) haksızlıkların karşısında bir kılıç kadar kesin olmamızı ayetleriyle bildirmiştir. Velilerin gölgesi bile ürkütür zalimleri, oysa gönlü güzelleri nasıl da mutlu eder nuruyla. Allah(cc) emin olduğu kulunu heybetli kılar, sözünü diğerlerinde üstün kılar, hiç anlayamadığı bir gücün tesiriyledir her nefeste Allah'ın dostu. Ona hiç korku yoktur. Tüm kalbiyle bağlanmıştır Hakk'a. Ne zalimlerin, hainlerin, fesatların, kâfirlerin, iblisin şerri ürkütür onu ne de yoksulluk, kimsesizlik. Bilir ki onu koruyup, gözeten, rızkını gönderen bir ilahi güç var ve onun ipine sıkı sıkı tutunmuştur. Bu dünyada ona hiçbir konuda korku yoktur. Tek korktuğu imanına zeval gelmesidir, Rabb'in doğru yolundan sapmak korkutur onu, o korkusunu da ibadetleriyle yener ve doğru yoluna devam eder. Allah'ı her nefeste zikredenlerin yanına zaten iblis uğrayamaz. Allah sevdiği kulunu görünmez bir zırhla korur. O kul ki Allah’ın doğrularından sapmamış, imanı üstünde sabit kalmıştır. Allah’ın haram kıldıklarından uzak durmuş, helal kıldıklarına yakınlaşmıştır ve şükrünü hiç dilinden düşürmemiştir.
Var olsun imanla çarpan yüreğiniz değerli hemşerim, Fırat nehri gibi gürül gürül akmış gitmiş duygularınız kaleme, canı gönülden kutluyorum duyarlı kaleminizi. Sevgi ve umut ışığınız ebedi yansın, mutlu ve esen kalınız…


Ramazan-ı Şerif hanenize bereket ve hayırlar getirsin…


Selamlar saygılarımla

* * *

Şiir Bilgi

Güneri Yıldız

Güneri Yıldız

“O”, BENİM İŞTE


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.